Green Card Başvurusu İçin Koşullar Nedir? Green Card İçin İngilizce Bilmek Zorunlu Mu?
Green Card Başvurusu İçin Koşullar Nedir? Green Card İçin İngilizce Bilmek Zorunlu Mu?
/

Green Card Başvurusu İçin Koşullar Nedir? Green Card İçin İngilizce Bilmek Zorunlu Mu?

1 min read

Green Card Başvuru Ekranı – ABD’de daimi ikamet için yıllık yeşil kart başvurusu başladı. 2022 yeşil kart başvurusunun tüm detayları merak ediliyor. Özellikle nasıl ve nereye başvurulacağı konusunda araştırmalar yapılmaktadır. Peki, ABD yeşil kartına (Yeşil Kart) nasıl başvurulur? Şartlar nelerdir?

Freetown’daki ABD Büyükelçiliği, DV 2024 Green Card Çekilişi için başvuru tarihini açıkladı. Büyükelçilikten yapılan açıklamaya göre; bu yıl yeşil kart başvuruları 5 Ekim-8 Kasım 2022 tarihleri ​​arasında alınacak.

2022 yeşil kart başvurusu DV Çekilişi web sitesi üzerinden yapılır. Başvuru sürecinde sorulan tüm sorular İngilizce olarak sorulmaktadır. Tüm sorular doğru bir şekilde doldurulmalıdır.

Yeşil kart başvurusu yapılırken bilgilerin doğru doldurulması gerekmektedir. Ancak, koşul İngilizce dil bilgi düzeyini içermez.

ABD, yeşil kart başvuru sahiplerinin lise veya dengi bir okuldan mezun olmasını şart koşuyor. ABD yeşil kart başvuru sahiplerinin ayrıca son 5 yıl içerisinde en az 2 yıl uzmanlık bilgisi ve deneyimi gerektiren bir işte çalışmış olmaları gerekmektedir.

Green card çekilişine katılmak isteyenlerin Ekim-Kasım ayları arasında başvurmaları gerekiyor.
ABD yeşil kartına başvuran kişiler yalnızca bir kez başvurabilirler. Aynı kişi tarafından birden fazla başvuru yapılması halinde, o kişinin tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Yeşil kart başvuruları www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılabilir. ABD yeşil kartına başvururken, başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vatandaşlık ülkesi bilgileri ve (varsa) eş ve çocuk bilgileri sunulmalıdır. Uygulamada kullanılacak fotoğrafların sitede istenen işlevselliğe göre yüklenmesi gerekmektedir.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe