Green Card başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Green Card başvuruları ne zaman yapılacak?
Green Card başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Green Card başvuruları ne zaman yapılacak?
/

Green Card başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Green Card başvuruları ne zaman yapılacak?

1 min read

Yeşil kart başvurusu nereye ve nasıl yapılır? Sorunun cevabı, sorulan sorunun içindedir. Yeşil kart, sahibine Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışma ve daimi ikamet hakkı veren bir belgedir. Peki, yeşil kart başvurusu nereye ve nasıl yapılır? Yeşil kart için ne zaman başvurabilirim?

Dünya genelinde 55.000 kişiye verilen Yeşil Kart, Amerika Birleşik Devletleri’nde (Amerika Birleşik Devletleri) kalıcı olarak ikamet etmek ve çalışmak isteyen vatandaşlar tarafından uygulanan bir programdır. Çekilişle seçilenler başvuru yaptıkları siteden green card sonuçlarını öğrenebilirler.

Yeşil kart başvurusu nereye ve nasıl yapılır? Yeşil kart için ne zaman başvurabilirim? Sorunun cevabı çalışmanın konusu içinde. Başvurularının ayrıntıları araştırılıyor, bu da onlara Amerika Birleşik Devletleri’nde süresiz olarak yaşama ve çalışma fırsatı veriyor. Peki, yeşil kart başvurusu nereye ve nasıl yapılır? Yeşil kart için ne zaman başvurabilirim?

2022 Green Card Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Amerika Birleşik Devletleri‘nde ikamet ve çalışma iznine izin veren yeşil kart uygulaması online olarak uygulanmaktadır. Başvuru sırasında herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Yeşil kart başvurusu için gerekli şartlar nelerdir?

  • Yeşil kart başvurusu yapabilmek için en az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Adayların son 5 yıl içerisinde uzmanlık bilgisi ve deneyimi gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olması,
  • En az 18 yaşında olmalı,
  • Dosyadaki fotoğraflar belirtilen boyutta olmalıdır

Yeşil kart başvurusu nasıl yapılır?

Yeşil Araba başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, konsolosluğun belirlemiş olduğu internet sitesindeki bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra başvuruda bulunabilirler. Başvurudaki en önemli detay belgede talep ettiğiniz fotoğraftır. Belirtilen oranda çekilmeyen fotoğraflar başvuru sürecinizi olumsuz etkileyecektir.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe