ABD'den Ukrayna Açıklaması: NATO Üyeliği Başka Zaman Ele Alınmalıdır
ABD'den Ukrayna Açıklaması: NATO Üyeliği Başka Zaman Ele Alınmalıdır
//

ABD’den Ukrayna Açıklaması: NATO Üyeliği Başka Zaman Ele Alınmalıdır

1 min read

ABD’nin açıklaması, Rusya’nın dört Ukrayna bölgesini ilhak etmesi ve ardından Ukrayna’nın NATO’ya katılım başvurusunu imzalamasının ardından geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Ukrayna’ya yardım etmenin en iyi yolunun “sahada yardım etmek” olduğunu söyleyerek üyelik konusunda ılıktı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan, Ukrayna’nın NATO’ya katılım başvurusunun diğer zamanlarda değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, şu anda en önemli yardımın saha desteği olduğunu belirtti.

Sullivan, günlük Beyaz Saray haber brifinginde ABD dış politikası hakkında bir değerlendirme yaptı ve muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna’nın NATO üyeliğini hızlandırmak için başvurusunu değerlendiren Sullivan, “ABD uzun yıllardır NATO’nun açıklık politikasını destekliyor. NATO üyeliği kararı 30 müttefik ve katılmak isteyen ülkeler arasında veriliyor. Bu NATO üyeliği. Ukrayna’ya yardım, doğrudan sahada yardım etmektir.NATO’ya katılım başvurularının ayrıca değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe