Büyükelçi Jeff Flake ABD'nin Hatay'da Açtığı Sahra Hastanesi'ni Ziyaret Etti
Büyükelçi Jeff Flake ABD'nin Hatay'da Açtığı Sahra Hastanesi'ni Ziyaret Etti
/

Büyükelçi Jeff Flake ABD’nin Hatay’da Açtığı Sahra Hastanesi’ni Ziyaret Etti

1 min read

Hatay depremden en çok etkilenen illerden biri olurken, yıkılan ve hasar gören binalar arasında hastane de yer aldı. Türkiye’nin depremin ardından yaptığı uluslararası çağrı üzerine ABD, Adıyaman’a arama kurtarma ekipleri gönderdi ve Hatay’da geçen hafta inşaatına başlanan 100 yataklı sahra hastanesi tamamlanarak sağlık bakanlığına teslim edildi.

Sahra hastanesinde incelemeyi yürüten ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı. Büyükelçi Flake, yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek, “Depremin ardından Başkan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak ABD hükümetinin elinden gelen her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi. Bugün 100’den fazla ülke yanıt verdi Türkiye’den bir çağrı, Çünkü Türkiye geçmişteki afetlerde çok cömert davrandı. ABD olarak 185 milyon dolar yardımda bulunduk. Özel yardım kuruluşlarının desteği 100 milyon dolara ulaştı” dedi.

Büyükelçi Jeff Flake ABD’nin Hatay’da Açtığı Sahra Hastanesi’ni Ziyaret Etti

Büyükelçi Flake: “Bugün, bu sahra hastanesini Türk müttefiklerimizle müştereken kurarak Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığını destekleyebildiğimiz için memnuniyet duymaktayız. Acil ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme ve araç-gerecin yanı sıra, bir acil odası, iki ameliyathane ve bir yoğun bakım odasıyla donatılmış bu sahra hastanesini kurmak için 60’tan fazla ABD askeri Türk ortaklarıyla birlikte çalıştı. Bu sahra hastanesi, müşterek bir hedef doğrultusunda hep birlikte çalıştığımızda ve bu acı ve üzücü dönemde depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak için ortak ve müttefikler olarak güç birliği yaptığımızda neler başarabileceğimizin bir başka örneğidir.”

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe