Büşra Mangaltepe kimdir? Youtuber Büşra Mangaltepe biyografisi nedir? Busra Firuze kimdir?
Büşra Mangaltepe kimdir? Youtuber Büşra Mangaltepe biyografisi nedir? Busra Firuze kimdir?
/

Büşra Mangaltepe kimdir? Youtuber Büşra Mangaltepe biyografisi nedir? Busra Firuze kimdir?

1 min read

Türkiye’de öğretmenlik yaparken Amerika Birleşik Devletleri‘ne göç eden ve ABD’de çalışma izni alabilmek için tır şoförlüğü yapan Büşra Mangaltepe, sosyal medyada popüler olmayı başardı. Mangaltepe 2021’de ABD’ye taşındı ve kuralları çiğnemeyi başardı. Yüksek lisansını kazanmak için tır şoförlüğü yaptığını söyleyen Mangaltepe, sosyal medyadaki 40 bin takipçisine Amerika’daki hayatı ve çalışmaları ile ilgili bölümler paylaştı.

Büşra Mangaltepe kimdir?

Üniversiteden Zihinsel Engelliler Eğitimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik yapan Büşra Mangaltepe, eğitim hayatına devam etme kararı aldı. Türkiye’de yüksek lisans eğitimi alırken karşılaştığı zorluklar nedeniyle ABD’ye taşınmak isteyen Büşra, hayatını tamamen değiştiren cesur bir adım attı. Genç kadının Amerika macerası 2021 yılında, lisansüstü okul için ihtiyaç duyduğu 40.000 doları kazanmak için çalışma izni alarak kamyon şoförü olarak çalışmaya başlamasıyla başlar.

Youtube’de Busra Firuze adı ile açtığı kanalında tır şöförlüğü macerasını kayıt altına alan ve paylaşan Büşra Mangaltepe önemli bir takipçi kitlesi kazanarak popüler oldu.

Büşra Mangaltepe

Youtuber Osman Aslan’ın Amerika‘daki yaşamı konu edindiği bir videoyla takipçileriyle tanıştıran Büşra Mangaltepe, kadın sürücüleri araçlarına bakım yaparken ve araç kullanırken eleştirenlere, “Kadınların yapabileceği bir şey yok” diyerek yanıt verdi.

Kendi YouTube kanalına sahip olan Mangaltepe, bir kadın tır şoförü olarak uzun mesafe maceralarını ve deneyimlerini sosyal medya hesaplarında paylaşmayı tercih ediyor. 40 saate kadar uzun yol şoförlüğü yaptığını söyleyen Mangaltepe, sosyal medya paylaşımlarında bazen direksiyon başında, bazen de kamyonunda patlak lastik değiştirirken görülüyor.

Mangaltepe, kadın sürücülerin algısını tamamen yıktı ve sosyal medyada olumlu eleştiriler aldı. Çoğu sosyal medya kullanıcısı genç kadını cesaretinden dolayı tebrik ederken, “Bu bir kadının gücüdür” yorumunda birleşti.

Amerika’da Tır Şöförü Busra Firuze
5/5 - (3 votes)
Haber Oku
Tidings Globe