Amerika'yı Keşfedin
Amerika'yı Keşfedin
//

Amerika’yı Keşfedin: Eşsiz Eyaletler Arasında Huzurlu ve Konforlu Seyahat

3 mins read
Colomb Amerika’yı 1492 yılında keşfetmiş olabilir. Sizin keşfiniz ise tam şu anda başlıyor! ABD’yi karış karış gezmek ve ülkenin zengin kültürüyle tanışmak için eksiksiz bir seyahat planı yapmanız çok önemli. Hadi, Birleşik Devletler’e yolculuk yapmadan önce bilmeniz gerekenlere yakından bakalım!

Amerika’yı Keşfedin: Eşsiz Eyaletler Arasında Huzurlu ve Konforlu Seyahat

Amerika’da gezip görmek istediğiniz sayısız yer olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bunun için yeterli zamanınız olmadığından yakınıyorsanız, doğru bir planlama ve hazırlık aşamasıyla Amerika turunuzu çok daha verimli ve keyifli bir hale getirebiliriz. Bunun için yolculuğa çıkmadan önce bilmeniz gerekenlerden uğrayabileceğiniz mekanlara kadar pek çok konuda size rehberlik etmeye hazırız! “Macera dolu Amerika!” serüveniniz için hadi başlayalım!

ABD’ye Yolculuk Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Amerika’yı Keşfedin: Eşsiz Eyaletler Arasında Huzurlu ve Konforlu Seyahat

  • Amerika’da kısa bir tatil yapmak için öncelikle turist vizesi almalısınız. Amerikan resmi online vize başvuru sitesinden gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak turist vizesine başvurabilirsiniz.
  • Başvurunuz değerlendirmeye alınıp onayladığında ise elçilik veya konsoloslukla görüşme yapmanız ve pasaport, biyometrik fotoğraf ve vize başvuru formunun onayı gibi belgelerin hepsini sunmanız gerekiyor.
  • Belgeleriniz onaydan geçtikten sonra ortalama 13 saatlik bir uçak yolculuğu sizi bekliyor olacak.
  • ABD’ye gelirken uçakta size gümrük formu verilecek. Formda gideceğiniz yerin adresi, adınız, soyadınız, yanınızda 10.000 ABD doları ve üzeri tutarda para bulunup bulunmadığına dair sorular soruluyor. Her birine doğru yanıtlar vermeniz oldukça önemli.
  • Uçaktan indikten sonra gümrük kontrol sırasına girmelisiniz. Sınırda size ABD’yi neden ziyaret etmek istediğinizi, nerede kalacağınızı ve ne kadar süre kalacağınızı soruyorlar. Kibar bir şekilde yanıt vererek bu adımı da geçebilirsiniz.
  • Eğer Amerika’ya çok geç bir saatte iniş yaptıysanız, pek çok mağazayı ve restoranı kapalı olarak bulabilirsiniz. Tabii Las Vegas için bu durum geçerli değil!

Süresi yarım günü aşan bir uçak yolculuğuna ne kadar hazırsınız? Dilerseniz yola çıkmadan önce biraz rahatlamak ve stresinizi azaltmak için İGA Pass premium hizmetlerinden +2 misafir fırsatı ile yararlanabilirsiniz. Bu yıllık hizmet paketi, İstanbul Havalimanı’nda hızlı geçiş, lounge, öncelikli check-in, buggy (shuttle) ve vale gibi olanaklarla yolculuk öncesi süreçleri çok daha konforlu ve keyifli kılıyor. Uçuş sınıfınız fark etmeksizin Business Class deneyimini hissedeceğiniz İGA Lounge ile seyahat stresinizi geride bırakabilirsiniz.

Birleşik Devletlerde Görmeniz Gereken İlk Yerler

Birleşik Devletlerde Görmeniz Gereken İlk Yerler

  • Özgürlük Heykeli, Özgürlük Adası/New York (NY)
  • Golden Gate Köprüsü, San Francisco/California (CA)
  • Beyaz Saray, Washington/Kolumbiya Bölgesi
  • Yellowstone Milli Parkı, Billings/Montana
  • Times Meydanı, Manhattan/NY
  • Disneyland, Anaheim/CA

Eğer daha önce hiç Amerika’nın yollarını arşınlamadıysanız, bu ilk deneyiminiz için yukarıda liste halinde sunduğumuz en popüler yerleri mutlaka görmelisiniz. Öyle ki Amerika’nın siluetini oluşturan ve ülkenin dinamiklerini yansıtan bu yerler, ABD’de olduğunuzu sonuna kadar hissetmenizi sağlayacak.

Eyaletler Arası Yolculuklarda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Eyaletler Arası Yolculuklarda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Eğer Amerika’da bir eyaletten diğerine geçecekseniz, eyaletler arası bazı kuralların değişkenlik gösterdiğini bilmelisiniz. Özellikle eyaletler arasında yolculuk için otomobil kullanacaksanız trafik kurallarının değiştiğini söylemek isteriz. Örneğin; Rhode Island eyaletinde sürücüler yanındaki aracı geçerken korna çalmak zorunda. Ancak Mississippi/Oxford’da korna çalmak civardaki atları korkutacağı için yasak.

Amerika’yı ziyaretinizde bir süreliğine Meksika ya da Kanada’ya gitmek isterseniz, ülkeye tekrar girişiniz bir zor olabilir. Eğer Amerika üzerinden Kanada veya Meksika gibi bir ülkeye gidecekseniz, Amerikan gümrüğünden yeniden geçmeniz gerekiyor.

Amerika’da büyülü bir deneyim için artık hazırsınız. O zaman hiç vakit kaybetmeden yola çıkma zamanı!

5/5 - (12 votes)
Haber Oku
Tidings Globe