Amerikan kültürünün özellikleri nelerdir? Amerikan geleneği nedir?
Amerikan kültürünün özellikleri nelerdir? Amerikan geleneği nedir?

Amerikan kültürünün özellikleri nelerdir? Amerikan geleneği nedir?

3 mins read

Aile kültürü

Birleşik Devletler her zaman bağımsızlığı savunur. Aile üyeleri, aileleri ve toplumla yakın bağları olmasına rağmen, hepsi erken yaşlardan itibaren bağımsızlık alışkanlığını uygularlar. Amerikan kültüründe öğrenciler okula kendi başlarına gitmek ve eve otobüsle gitmek zorundadırlar. Her gün okulda kendi kendine çalışma zamanı var.

Ayrıca, bireysellik ve insan haklarının önemine Amerikan halkı tarafından çok değer verilmektedir.

İletişim

ABD’de bir ismin yazılışı şu şekilde yazılır: ilk isim, sonra ikinci isim, soyadı. Resmi hitap biçiminde, Amerikalılar soyadlarını arayacak.

Ayrıca, Amerikalılar da genellikle diplomaya başvururlar. Örneğin, yüksek lisans veya doktora (MD, PhD), doktor (Dr.) veya profesör (Prof.) olan kişiler Mahrem durumlarda, Amerikalılar genellikle adlarını iddia ederler.

Açık sözlülüğü teşvik edin

Amerikalılar profesyonelliğe ve nezakete değer verirler. Ama dürüstlük daha da önemlidir. Amerikan kültüründe insanlar karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı ve yorum yapmayı her zaman sever ama saygı çerçevesinde. Özellikle çok fazla zaman harcamadan, problemden uzaklaşmadan veya üçüncü bir kişiye ihtiyaç duymadan sorunları çözmelerine yardımcı olan bir döner kavşaktan hoşlanmazlar. Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleştiğinizde, bu sanayileşmiş ülkede yaşamda dürüstlüğün gerekli ve önemli olduğunu hissedeceksiniz.

Rahatlık

Amerikalılar iletişimde her zaman karşıdaki kişiye en rahatı yaratırlar. Sorunların genişletilebilmesi için genellikle daha açık ve samimidirler. İnsanlar saklanmaktan hoşlanmazlar. Özellikle ilişkilerde karşılıklı saygı olduğu sürece toplumsal törenlere çok fazla önem vermezler.

Vücut dili

Beden dili, Amerikan kültürünü oluşturan faktörlerden biridir, bazen kelimelerden ve iletişim yollarından bile daha önemlidir. Bu, tokalaşma şekline, nasıl ayakta duracağına, nasıl oturacağına, iletişim kurarken nasıl ayağa kalkacağına vb. yansır.

Ofis kültürü

Amerikan toplumunda zaman konusu her zaman en üsttedir. İş yerinde bu altın kural olarak kabul edilir. Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşirseniz, zamanın her ayrıntısında hesaplanan her şeyi görürsünüz. Bu nedenle, toplantı ve randevularda dakikliğe dikkat etmelisiniz.

Bağımsızlık

Tartışmalarda Amerikalılar her zaman bağımsızlığı severler. Ekip üyelerini fikirlerini aktif olarak dile getirmeye ve onları korumaya teşvik ederler. Ek olarak, işte, soru sorma ve soruları yanıtlamanın yanı sıra çözmek için sorunları analiz etme eğilimindedirler. Bu, otoriter ve muhafazakardan farklıdır.

Rekabet ve işbirliği

Amerikan kültüründe Amerikalılar, elde ettikleri başarıları her zaman takdir ederler. Bir çalışma ortamında, çalışanların işte daha ileriye dönük olmalarına yardımcı olmak için her zaman rekabet yaratmaya çalışırlar.

Bununla birlikte, çoğu Amerikalı, hedefe ulaşmak için birlikte çalışarak gruplar halinde çalışır.

Halk kültürü

ABD’de yaşıyor ve okuyorsanız, genellikle teşekkür ederim, özür dilerim ve lütfen gibi kelimeler kullanmak zorunda kalacaksınız. Bu nezaketle ilgili değil, aynı zamanda Amerikan kültüründe olması gereken asgari nezaketle de ilgilidir.

Sıraya girmek

Nereye gidersen git, yaş, cinsiyet, statü ne olursa olsun herkes gibi sırada beklemek zorundasın.

Amerikan kültürünün farklı özellikleri

Birçok insanın düşündüğünden farklı olarak, “dünya ekonomik merkezinde” yaşayanlar çok ekonomiktir. Bir büfe restorana giderlerse, yiyebilecekleri doğru miktarda yiyecek alırlar. Ayrıca, genellikle indirimde alışveriş yaparlar veya Kara Cuma gibi süper indirim günlerini beklerler, toplu taşıma veya bisiklet kullanırlar, yakıttan tasarruf etmek için yürürler.

Kurallara ve yasalara saygı gösterme

Amerikalılar bilinçli olarak yasalara ve düzenlemelere uyarlar. Görüldüğü gibi, bu en çok trafik kültüründe belirgindir. Öte yandan, ABD yasa ve yönetmeliklerindeki para cezası genellikle çok yüksektir.

Bahşiş

Bu, Amerikan kültürünü oluşturan, Amerikalıların nezaketini ve sevgisini gösteren alışkanlıklardan biridir. Restoran, otel, taksi gibi hizmetleri kullanırken size hizmet verenler için bahşiş ödemeniz gerekir.

Pek çok yerde faturanıza servis ücretini dahil etmezler, böylece miktarı, değerlendirdiğiniz hizmetin kalitesine göre belirleyebilirsiniz. Normalde, servis ücreti toplam faturanın yaklaşık %5 – 15’i kadardır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe