ABD Kültürü Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Şey!
ABD Kültürü Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Şey!
/

ABD Kültürü Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Şey!

6 mins read

Yeni bir ülkede yaşamak eğlenceli ve heyecan verici olacak ama aynı zamanda bir uyum da olacak. Kendinizi “Bu ifade ne anlama geliyor?” Diye sorarken bulabilirsiniz. veya “Amerikalılar bunu neden yapıyor?” bazı Amerikan alışkanlıklarına tepki olarak. Siz gelmeden önce Amerikalılar ve ABD kültürü hakkında akılda tutulması gereken en yaygın şeylerden bazılarını paylaşacağız.

Büyük düşünmek

Diğer ülkeler pratik, kompakt ve özlü olmayı vurgularken, Amerikalılar genellikle büyük ve lüksü tercih ediyor. Otoparklara yayılan devasa kamyonlar ve devasa SUV’ler sizi şaşırtmasın. Amerikalılar kendi alanlarını severler. Onlar için büyük, pratik olabilir. Büyük düşünmek Amerikan yemekleri için de geçerlidir: çoğu restoran çok büyük porsiyonlar sunar. Birinin oldukça büyük bir yemek sipariş etmesi ve ardından kalanını artık yemek olarak eve götürmesi alışılmadık bir durum değildir.

Bazı restoran mezeleri de paylaşılmak içindir. Dışarıda yemek yiyecekseniz ve porsiyon büyüklüğünden emin değilseniz, sunucunuza ne önerdiklerini sormanızda bir sakınca yok! Ancak “büyük daha iyidir” anlayışına karşı bir karşı hareket var. Başta genç kentliler olmak üzere birçok insan çevre dostu arabalar satın almakta, yerel ve sağlıklı yiyecekler için alışveriş yapmakta, tüketimini ve israfını mümkün olduğunca azaltmaya çalışmaktadır.

Her zaman hareket etmek ve koşarken yemek

Amerikalıların çoğu her zaman hareket halindedir. Görünüşe göre genellikle bir randevudan diğerine koşuyorlar, işe gidip geliyorlar, çocukları alıyorlar, ayak işlerini yapıyorlar ve iş toplantılarına ve sosyal gezilere gidiyorlar. Amerikalılar düzenli olarak hareket halinde olduklarından, resmi bir oturma yemeği yemek için genellikle yeterli zaman yoktur. İşiteceğiniz yaygın bir ifade şudur: “Günde 24 saat yetmez!”

Times Meydanı

Amerikalıların kahve kupaları, içecekler veya paketli kaplarda paketlenmiş yiyeceklerle dolaştığını görünce şaşırabilirsiniz. Muhtemelen sokakta (özellikle New York’ta) bir dilim pizza yiyen veya bankada sıra beklerken kapuçino içen insanlar göreceksiniz. Ülke genelindeki fast-food restoranlarında arabaya servis pencerelerinin yaygın olduğunu fark edeceksiniz; DoSomething.org’a göre, tüm Amerikan yemeklerinin %20’si arabada yenir. Birçok Amerikalı için bir kafede oturup bir fincan kahvenin tadını çıkarmak veya birkaç dakika dinlenmek ve bir şeyler atıştırmak için yeterli zaman yoktur, bu nedenle sık sık yiyecek ve içeceklerini “gitmek için” sipariş ettiklerini duyarsınız. ”

Yemek için dışarı çıkmak veya paket servisi sipariş etmek

Amerikalılar sadece zaman ve rahatlık için değil, eğlenceli olduğu için de dışarıda yemek yiyorlar! ABD, çeşitli lezzetli yemek seçeneklerini beraberinde getiren farklı kültürlerin bir eridiği potadır. Dışarıda yemek yemek, Amerikalıların yeni mutfakları ve yemek çeşitlerini keşfetmelerine olanak tanır. Küçük Amerikan kasabalarında bile pizza, Çin, Japon veya Meksika yemekleri bulmanız olasıdır. Daha büyük şehirlerde Etiyopya, Brezilya veya Afgan mutfağına ayrılmış restoranlar bulacaksınız. İnsanların alışkanlıklarının her zaman değiştiğini akılda tutmak önemlidir. Bazı insanlar nadiren dışarıda yemek yer, ancak Amerikalıların haftada birkaç kez dışarıda yemek yemesi nadir değildir. Öğle yemeğini evden getirmenin yanı sıra, birçok Amerikalı her gün öğle yemeği için paket servis alır veya öğle yemeğine dışarı çıkar.

Spor Dalları

Birçok Amerikalı sporu sever ve takip eder, en popülerleri futbol, ​​beyzbol ve basketboldur. Kendi ülkenizle ABD arasındaki büyük bir farkın, ABD’de futbolu takip etmenin diğer ülkelere göre çok daha az olması olduğunu keşfedeceksiniz. Spor, Amerikalılar arasında büyük bir birleştirici ve bölücü faktör olabilir. Futbol ve basketbol sezonunda, iş arkadaşlarınızın kimin takımının daha iyi olduğu konusunda ateşli tartışmalara girdiğini görebilirsiniz. Futbolu izlemesi eğlencelidir ancak izlemesi oldukça kafa karıştırıcı olabilir, ancak Amerikalı meslektaşlarınızdan size yardım etmelerini isteyebilirsiniz. 100 milyondan fazla Amerikalı’nın 2017 Super Bowl’u neden izlediğini bile anlayabilirsiniz!

Amerikan Futbolu

Yarışma

Diğer birçok kültür gibi, Amerikalılar da rekabette başarılıdır. Küçük yaşlardan itibaren çocuklar, özellikle akademik, spor ve diğer hobilerde, çok çalışmaya ve bir görevde başarılı olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya teşvik edilir. Üniversiteler çok rekabetçi olma eğilimindedir, bu nedenle ebeveynler çocuklarını kabul sürecine erken hazırlar. Bazı liseler ve hatta anaokulları rekabetçi bir girişe sahiptir ve hatta Kız İzciler bile büyük ödüller kazanmak için bağış toplama gezileri sırasında en fazla kurabiyeyi satmak için yarışır. Birçok Amerikalı’nın da hırslı olduğunu göreceksiniz. Proaktiftirler ve bir şeyi başarmak istiyorlarsa bunun için giderler. Arkalarına yaslanıp başkalarının yetişmesini bekleme eğiliminde değiller.

Politik Doğruculuk

ABD çok çeşitli olduğu için, özellikle iletişim kurarken ve fikirlerinizi ifade ederken, diğer kültürlere ve insanların farklılıklarına her zaman saygı duyma konusunda genel bir uygulama vardır. Temel kural, hangi şirkette olursanız olun, saldırgan olarak yorumlanabilecek kelimeler veya ifadeler kullanmamaktır. İş arkadaşlarınız farklı yaşlarda, cinsiyette ve ırkta olabilir ve politik doğruluk herkese yardım etmenin bir yoludur. grup dinamiği ile kendinizi rahat hissedin.
Pek çok Amerikalı, hava durumu, spor veya popüler televizyon programları gibi tartışmalı olmayan konular hakkında yabancılarla veya tanıdıklarla sohbet ettiğiniz küçük sohbete katılır. Bir otobüs durağında, bir mağazada veya bir asansörde beklerken, bir yabancı size “Dün gece Super Bowl’u izlediniz mi? Ne oyun!” Ayrıca, ikinizin de içinde bulunduğu uzun çizgi hakkında şaka yapabilir veya mevcut durum hakkında yorum yapabilirler. Küçük konuşmaların zararsız olması gerekiyor, bu yüzden bir yabancının seni rahatsız eden bir şey söylemesi sorun değil.

Bağımsızlık

ABD’de kendi kendine yeterli olma fikrine çok değer veriliyor Birçok Amerikalı çocuk ve genç, genellikle yaz kampları veya seyahat için uzun süreler boyunca evden ayrılıyor. Birçok Amerikalı, ortaokulu bitirdikten sonra, memleketlerinin dışında ve genellikle uzaklardaki kolejleri ve üniversiteleri seçer. Üniversite öğrencileri iki ila dört yıl boyunca okuldayken genellikle kendi başlarına veya diğer öğrencilerle birlikte yurtlarda yaşarlar ve çoğu mezun olduktan sonra çocukluk evlerinden uzaklaşır. 17 ya da 18 yıl sonra, çoğu Amerikalı artık aileleriyle birlikte evde yaşamıyor. Ayrıca kendi alışverişlerini, çamaşırlarını, yemeklerini kendileri yapar ve kendi başlarına kariyer veya eğitim peşinde koşarlar.

Kültürel çeşitlilik

ABD’ye genellikle bir eritme potası denir, çünkü insanları çok farklı geçmişlerden ve kültürlerden gelir ve çok çeşitli inançlar, değerler ve gelenekler vardır. Tipik Amerikalı diye bir şey yoktur – burayı bu kadar ilginç yapan şeyin bir parçası da bu! Gelenekler bölgeden bölgeye ve aileden aileye değişir. Kaliforniya’da bir aşçıya davetliyseniz, bu kumsalda ızgara yapmak anlamına gelebilir; Teksas’ta bir parkta barbekü yarışması veya New York’ta sokağın ortasında bir blok partisi olabilir. Öyleyse dışarı çıkın ve ev sahibi topluluğunuzun sunduğu gelenekleri deneyimleyin!

Yüksek sesle konuşmak

Genel olarak ve işyerinde, Amerikalıların konuşmaları ve genellikle istediklerinin peşinden gitmeleriyle tanınırlar. Özellikle işyerinde, Amerikalıların fikirlerini dile getirmekten çekinmediğini görünce şaşırabilirsiniz. Amiriniz sizin amiriniz olsa ve her zaman saygıyla karşılansa da, çekinmemek ve varsa soru sormamak sorun değil. Bir proje hakkında açıklamaya ihtiyacınız varsa, işvereniniz onlara bildirmenizi tercih eder. Yüksek sesle konuşmak ile yıkıcı veya kaba olmak arasında kesinlikle bir fark olsa da, bir şey söylemek sorun değil!

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe