ABD Kongresi'ne BAE ve Suudi Arabistan'da Bulunan ABD Askerlerinin Çekilmesi İçin Tasarı Sunuldu
ABD Kongresi'ne BAE ve Suudi Arabistan'da Bulunan ABD Askerlerinin Çekilmesi İçin Tasarı Sunuldu
//

ABD Kongresi’ne BAE ve Suudi Arabistan’da Bulunan ABD Askerlerinin Çekilmesi İçin Tasarı Sunuldu

1 min read

ABD Kongresi’ndeki Demokratlar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ bazı OPEC üyesi olmayan üreticilerin petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı almasının ardından Suudi Arabistan’dan ve Arap ülkeleri koalisyonundan bir çıkış tasarısı getirdi. Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) Kasım ABD ordusundan bir gün.

Temsilciler Meclisi’nde üç Demokrat tarafından sunulan yasa tasarısında, şu anda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaklaşık 5.000 ABD askeri bulunduğu ve bu askerlerin olaydan sonraki 90 gün içinde geri çekilmesi gerektiği belirtildi. Bölgede konuşlandırılan Patriot ve THAAD gibi hava savunma sistemlerinin kaldırılması yönünde yasa tasarısı yasalaştı. .

Tasarıyı hazırlayan temsilci yaptığı yazılı açıklamada, “Suudi Arabistan ve BAE, güvenlikleri ve petrol sahaları için uzun yıllardır ABD askeri varlığına bel bağladılar” dedi. “Bu ülkeler aktif olarak bize karşı çıksalar da, bunun için hiçbir neden görmüyoruz.” Askeri varlığımızı burada sürdürelim” dedi.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe