Beyaz Saray Binası nedir? Beyaz Saray Binası özellikleri nelerdir? Beyaz Saray Binası yapısı nedir?
Beyaz Saray Binası nedir? Beyaz Saray Binası özellikleri nelerdir? Beyaz Saray Binası yapısı nedir?
/

Beyaz Saray Binası nedir? Beyaz Saray Binası özellikleri nelerdir? Beyaz Saray Binası yapısı nedir?

2 mins read

İlk başkanımız George Washington, 1791’de Beyaz Saray için yeri seçti. Ertesi yıl, temel taşı atıldı ve İrlanda doğumlu mimar James Hoban tarafından sunulan bir tasarım seçildi. Sekiz yıllık inşaattan sonra, Başkan John Adams ve eşi Abigail, henüz bitmemiş olan eve taşındı. 1812 Savaşı sırasında, İngilizler Başkanlık Evi’ni ateşe verdi ve James Hoban onu yeniden inşa etmek için atandı. James Monroe 1817’de binaya taşındı ve yönetimi sırasında Güney Portiko inşa edildi. 1829’da Andrew Jackson, Kuzey Portiko’nun eklenmesini denetledi. 19. yüzyılın sonlarında, Başkanlık Evi’ni önemli ölçüde genişletmek veya tamamen yeni bir konut inşa etmek için çeşitli teklifler ortaya atıldı, ancak bu planlar hiçbir zaman gerçekleştirilmedi.

1902’de Başkan Theodore Roosevelt, Başkan’ın ofislerinin Konutun İkinci Katından yeni inşa edilen geçici İdari Ofis Binasına (şimdi Batı Kanadı olarak bilinir) taşınması da dahil olmak üzere Beyaz Saray’da büyük bir yenilemeye başladı. Roosevelt yenilemesi, ünlü New York mimarlık firması McKim, Mead and White tarafından planlandı ve gerçekleştirildi. Roosevelt’in halefi Başkan William Howard Taft, Oval Ofis’i genişletilmiş bir ofis kanadı içinde inşa ettirdi.

Roosevelt’in yenilenmesinden elli yıldan kısa bir süre sonra, Beyaz Saray şimdiden ciddi yapısal zayıflık belirtileri gösteriyordu. Başkan Harry S. Truman, dış duvarlar dışında her şeyin söküldüğü binanın yenilenmesine başladı. Yeniden yapılanma mimar Lorenzo Winslow tarafından denetlendi ve 1952’de Truman ailesi Beyaz Saray’a geri döndü.

John Adams’tan bu yana her başkan Beyaz Saray’ı işgal etti ve bu binanın tarihi, duvarlarının inşasının çok ötesine uzanıyor. Hizmet alanı olarak kullanılmaya başlanan Zemin Kat Koridor odalarından sayısız lider ve ileri gelenin ağırlandığı Devlet Katı odalarına kadar Beyaz Saray, hem Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın hem de ailesinin evidir. , ve yaşayan bir Amerikan tarihi müzesi. Beyaz Saray, tarihin gelişmeye devam ettiği bir yer olmaya devam ediyor.

  • Rezidansta 132 oda, 35 banyo ve 6 kat bulunmaktadır. Ayrıca 412 kapı, 147 pencere, 28 şömine, 8 merdiven ve 3 asansör bulunmaktadır.
  • Beyaz Saray mutfağı, 140 misafire akşam yemeği ve 1000’den fazla kişiye ordövr servis edebilmektedir.
  • Beyaz Saray’ın dış yüzeyini kaplamak için 570 galon boya gerekiyor.
  • Beyaz Saray, tarihin çeşitli dönemlerinde “Cumhurbaşkanının Sarayı”, “Cumhurbaşkanının Evi” ve “İcra Konağı” olarak anılmıştır.
  • Başkan Theodore Roosevelt, 1901’de Beyaz Saray’a şu anki adını resmen verdi.
Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe