ABD Büyükelçiliği, İstanbul ve Adana Konsoloslukları Başkanlar Günü Nedeni İle Kapalı Olacak!
ABD Büyükelçiliği, İstanbul ve Adana Konsoloslukları Başkanlar Günü Nedeni İle Kapalı Olacak!
//

ABD Büyükelçiliği, İstanbul ve Adana Konsoloslukları Başkanlar Günü Nedeni İle Kapalı Olacak!

1 min read

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu ve Adana Konsolosluğu, 21 Şubat 2019 Pazartesi ABD’de kutlanan Başkanlar Günü nedeniyle kapalı olacaktır.

Başkanlar Günü Nedir?

Başkanlar Günü, Şubat ayının üçüncü Pazartesi günü kutlanan federal bir tatildir; Başkanlar Günü 2022, 21 Şubat Pazartesi günü gerçekleşecek. Başlangıçta 1885’te Başkan George Washington’un tanınmasıyla kurulan tatil, 1971’in Tekdüzen Pazartesi Tatili Yasası’nın bir parçası olarak taşındıktan sonra halk arasında Başkanlar Günü olarak tanındı. ülkenin işçileri için üç günlük hafta sonları. Bazı eyaletlerde hâlâ Washington, Abraham Lincoln ve diğer şahsiyetlerin doğum günlerini onurlandıran bireysel tatiller olsa da, Başkanlar Günü şimdi popüler olarak geçmiş ve şimdiki tüm ABD başkanlarını kutlamak için bir gün olarak görülüyor.

Başkanlar Günü Kutlamaları ve Gelenekleri

Bağımsızlık Günü gibi, Başkanlar Günü de geleneksel olarak bir vatansever kutlama ve anma zamanı olarak görülüyor. Washington’un Doğum Günü olarak orijinal enkarnasyonunda, tatil, George Washington portrelerinin her 22 Şubat’ta gazete ve dergilerin ön sayfalarını süslediği Büyük Buhran’ın zorlukları sırasında özel bir anlam kazandı.

1932’de bu tarih, George Washington tarafından silahlı kuvvetlerde görev yaparken öldürülen veya yaralanan askerleri onurlandırmak için yaratılan askeri bir dekorasyon olan Mor Kalp’i eski haline getirmek için kullanıldı. Vatansever gruplar ve Amerika’nın İzcileri de o gün kutlamalar düzenlediler ve 1938’de Washington onuruna New York’taki Aziz Patrick Katedrali’ndeki ayine yaklaşık 5.000 kişi katıldı.

Modern biçiminde, Başkanlar Günü birçok vatansever ve tarihi grup tarafından kutlamalar, canlandırmalar ve diğer etkinlikler için bir tarih olarak kullanılır. Bazı eyaletler ayrıca devlet okullarının Başkanlar Günü’ne giden günleri öğrencilere başkanların başarıları hakkında öğretmek için harcamasını şart koşuyor.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe