Amerika Vize Reddi Nedenleri Nedir? Amerika Vizesi Red Edilme Sebepleri Nelerdir?
Amerika Vize Reddi Nedenleri Nedir? Amerika Vizesi Red Edilme Sebepleri Nelerdir?
//

Amerika Vize Reddi Nedenleri Nedir? Amerika Vizesi Reddedilme Sebepleri Nelerdir?

1 min read

ABD vize başvurunuzun reddedilebilmesinin birçok nedeni vardır. Seyahatinizin sonunda ülkenize geri döneceğinize dair ABD konsolosluğunu temin etmeniz gerekecektir. ABD vizesine başvurmadan önce, birden fazla kez yurtdışına seyahat ettiğinizi ve mali durumunuzu kanıtlamak için yeterli para ve gelire sahip olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. ABD konsolosluğundaki görüşmeniz sırasında vize memuru, Form DS160’da verdiğiniz bilgilere ve gönderdiğiniz belgelere göre sizi değerlendirecektir. Ayrıca görüşmeye gitmeden önce tüm sosyal medyadaki tüm yazışmalarınızı kontrol ederler.

ABD vize reddinin nedenleri nelerdir?

  • Mali durumunuzla ilgili nedenlerle reddedilebilirsiniz. Red nedeni, ABD vize başvurunuz sırasında konsolosluğa sunmuş olduğunuz gelir belgelerinizin eksik olması veya banka ekstrenizde seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar para bulunmamasıdır. Bordronuzda ödediğiniz ücretlerin çok düşük görünmesi konsolosluğun kararını olumsuz etkileyecektir.
  • ABD vize başvurunuz için doldurduğunuz DS 160 formundaki yanlış veya eksik bilgiler.
  • Görüşme yapacağınız gün bir ABD konsolosluğu vize memurundan gelen sorularla heyecanlanıyorsanız ve yanlış veya eksik bilgi verirseniz vize başvurunuz reddedilebilir.
  • Vize düzenlemeleri uyarınca daha önce alınmış bir ABD vizesini kullanmadığınız için reddedilebilirsiniz. Avrupa ülkelerine veya diğer ülkelere seyahat ederseniz, vize süresini aşarsanız veya turist vizesi ile yasa dışı çalışırsanız, çalışma izniniz olmasa dahi orada suç işlerseniz vizeniz reddedilir. Sınır dışı etme gibi durumlarda vize başvurunuzdan çıkarılır.
  • Sosyal medyadaki bir iletişimde nefret suçu işlerseniz veya Amerika Birleşik Devletleri’ne dönüp dönmeyeceğiniz konusunda bir iletişiminiz varsa ABD vize başvurunuz reddedilebilir.
  • ABD vize başvurunuzun reddedilmesi, yeniden başvuru yapamayacağınız anlamına gelmez. Mülakatta sorulan sorulardan vize memurunun sizi neden reddettiğini tahmin edebilirsiniz. Vize başvurunuz reddedilirse, vize başvurunuzu yenilemeden önce ABD vize uzmanlarımız hazırlamış olduğunuz tüm belgeleri incelemelidir. Yanlış gönderilen belgeler varsa veya ek belgeler sunulması gerekiyorsa, gerekli değişiklikleri yapmadan yeni bir başvuru yapmamalısınız.
5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe