Yeşil Kart Nedir? Green Card Nedir? Nasıl Alınır?
Yeşil Kart Nedir? Green Card Nedir? Nasıl Alınır?
/

Yeşil Kart Nedir? Green Card Nedir? Nasıl Alınır?

1 min read

Yeşil kartlar, Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) tarafından daimi ikamet statüsü için onaylanmış bir başvuru sahibine verilir. Yeşil kart, sahibinin ABD’de kalıcı olarak yaşamasına ve çalışmasına izin verir.

Yeşil kart başvurusu, Amerika Birleşik Devletleri’nde daimi ikamet için başvurabileceğiniz bir süreçtir. Yeşil kart sahiplerinin kısıtlama olmaksızın ABD’de kalmalarına ve çalışmalarına izin verilir, kendi ülkelerini geçici olarak ziyaret etmek için vize (göçmen olmayan vize) başvurusu konusunda endişelenmelerine gerek yoktur.

Yeşil Kart, kişinin Amerika Birleşik Devletleri‘nde kalıcı olarak yaşama ve çalışma hakkına sahip olduğunu belgeleyen yasal bir belge olan, sahibine daimi ikamet izni veren bir göçmenlik belgesidir. Green Card, kara veya deniz yoluyla Amerika Birleşik Devletleri’ne girerken veya Amerika’dan ayrılırken yasal statünüzün kanıtı olarak da kullanılabilir. Kart bir seferde on yıl geçerli olabilir, ancak sahibi Amerika’da ikamet etmeye devam etmek istiyorsa yenilenmelidir. Yeşil kart, yabancı uyruklu bir kişinin Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı olarak oturmasına ve çalışmasına izin verir. Yeşil kart sahipleri Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal bir statüye sahiptir ve turistler ve geçici işçiler gibi göçmen olmayan vize sahiplerine verilmeyen hak ve ayrıcalıklara sahiptir.

Yeşil Kart Almak

Yeşil kart alabilmek için, bir kişinin uygunluk şartlarını yerine getirdiğini “açık ve ikna edici kanıtlar” ile kanıtlaması gerekir. Pasaportunuz, seyahat kayıtlarınız ve diğer kimlik belgeleriniz gibi belgeleri ibraz ederek gerekli niyetinizin olduğunu kanıtlayabilirsiniz. Bir göçmene ABD’de daimi oturma izni verildikten sonra, vatandaşlık başvurusunda bulunmadan önce bu statüyü beş yıl boyunca korumuş olmalıdır. Tipik olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde daimi ikamet için “statü ayarlaması” için bir süreç vardır.

Yeşil kart başvurusu ve alınması karmaşık bir süreçtir. ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS), vatandaş olmayanların yasadışı girişini önlemek için vize uygulamalarını daha karmaşık ve zaman alıcı hale getirebilecek katı güvenlik önlemleri uygulamıştır. Yeşil kart, Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı olarak yaşamanıza izin veren daimi ikamet vizesidir. Yeşil kart alma süreci kafa karıştırıcı ve pahalı olabilir, bu nedenle yeşil kartınızı almakla ilgili bilmeniz gereken her şeyde size rehberlik edecek bir şirketle çalışmak önemlidir – evrak toplamaktan başvurunuzu son teslime getirmeye kadar.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe