Washington DC'de gezilecek yerler nereler? Washington DC'de neler yapılır? Washington DC görülecek yerler neler?
Washington DC'de gezilecek yerler nereler? Washington DC'de neler yapılır? Washington DC görülecek yerler neler?
/

Washington DC’de gezilecek yerler nereler? Washington DC’de neler yapılır? Washington DC görülecek yerler neler?

1 min read

Washington DC, ABD’nin başkenti ve tarihi, kültürel ve politik öneme sahip bir şehirdir. İşte Washington DC’de gezilecek ve yapılacak şeyler hakkında bazı öneriler:

  1. Beyaz Saray: ABD başkanının resmi ikametgahı ve dünyanın en tanınmış yapılarından biridir.
  2. Ulusal Mall: Bu geniş park, Washington DC’deki pek çok önemli yapıyı bir araya getirir, Lincoln Anıtı, Washington Anıtı, Smithsonian Enstitüsü Müzeleri, Ulusal Sanat Galerisi gibi.
  3. Smithsonian Enstitüsü Müzeleri: Washington DC’deki müzelerin çoğu, Smithsonian Enstitüsü tarafından işletilmektedir ve doğa tarihi, havacılık, uzay, Amerikan tarihi ve sanat gibi birçok farklı konuyu kapsamaktadır.
  4. Ulusal Hayvanat Bahçesi: Bu ücretsiz hayvanat bahçesi, Washington DC’deki en popüler turistik yerlerden biridir ve Asya fili, panda, kaplan gibi birçok hayvan barındırır.
  5. Georgetown: Bu tarihi mahalle, çekici sokakları, tarihi yapıları, restoranları ve mağazaları ile ünlüdür.
  6. Arlington Ulusal Mezarlığı: ABD askerleri için bir anma yeri ve mezarlık olan bu alan, John F. Kennedy’nin mezarını da barındırır.
  7. Kongre Binası: Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nin yasama organının merkezi olan bu yapı, ABD tarihinin en önemli kararlarına ev sahipliği yapmıştır.
  8. Dupont Circle: Bu hareketli bölge, birçok restoran, bar ve gece kulübüne ev sahipliği yapar ve ayrıca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapar.

Washington DC ayrıca bahar aylarında kiraz çiçeği festivali ile de ünlüdür.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe