Umut Güner kimdir? Umut Güner kitapları neler? Umut Güner sözleri neler?
Umut Güner kimdir? Umut Güner kitapları neler? Umut Güner sözleri neler?
/

Umut Güner kimdir? Umut Güner kitapları neler? Umut Güner sözleri neler?

1 min read

Umut Güner, İstanbul Tuzla’da doğdu. Eğitim hayatına ilk, orta ve lise eğitimini tamamladığı Tuzla’da başladı. Lisans eğitimi için Balıkesir Üniversitesi Tarih Bölümü’ne devam etti, Lisans eğitimini Tarih alanında aldı. Tarihi Bölümü’nün seçkin öğrencilerinden Umut Güner, lisans yıllarında Üniversite ve Dekanlık’tan her dönem onur ödülleri ve sertifikalar aldı. Lisans eğitimini burada tamamlayan Umut Güner, üniversiteden mükemmel bir not ortalaması ile mezun olmuştur. 

Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimine başlamış ve burada Felsefe eğitimleri almıştır. Üniversitede felsefe alanında yüksek lisans dersi aldı, ancak felsefe bölümündeki yüksek lisans eğitimini bıraktı. Bu süreçte akademik araştırmalara ara veren Umut Güner, akademik gelişimine Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü’nde lisansüstü eğitimine başlayarak devam etmiştir. 

Tarihçi ve yazar Umut Güner, küçük yaşlardan itibaren çeşitli vakıf, dernek ve kuruluşların sosyal, kültürel ve fikri faaliyetlerinde yer almıştır. Ayrıca erkan yaşlarından itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde makaleler ve popüler tarih yazıları yazdı ve yayınladı. Bu faaliyetlere ek olarak Umut Güner’in kitap çalışmaları ve bilimsel makaleleri de bulunmaktadır. Tarihçi Umut Güner, Ortaçağ tarihi, siyaset ve iktidar felsefesi, siyaset teorisi ve Amerikan tarihi gibi farklı alanlarda akademik araştırmalar yapmaktadır. 

2021 yılında Umut Güner, Amerika Gazetesi’ni kurdu. Türkiye ile ABD arasındaki tarihi ilişki ve dostluğu destekleyen bağımsız bir girişim olan amerikagazetesi.com sitesinde Amerikan ve Türk ilişkilerine dair yayınlar ve haberler yapılmaktadır. 

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe