VOA Türkçe'ye erişim engeli getirildi! Amerikanınsesi web sitesine Türkiye'den ulaşım engeli geldi!
VOA Türkçe'ye erişim engeli getirildi! Amerikanınsesi web sitesine Türkiye'den ulaşım engeli geldi!

VOA Türkçe’ye erişim engeli getirildi! Amerikanınsesi web sitesine Türkiye’den ulaşım engeli geldi!

1 min read

VOA Türkçe ve DW Türkçe web sitelerine erişimin engellenmesi kararı, Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) Türkçe video haberleri için lisans başvurusu yapılmadığı gerekçesiyle uygulandı.

AKP ve MHP üyelerinin çoğunluğunun 9 Şubat’ta aldığı karara göre RTÜK, video haberleri için lisans başvurusunda bulunmadığı gerekçesiyle VOA Türkçe ve DW Türkçe’nin erişiminin engellenmesi için yargıya başvurdu.

Başvuruya göre Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi ziyaretin engellenmesine karar verdi, karar tarihi bugün (30 Haziran 2022), 2022/7982 belge numaralı. Bu karar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından da uygulanmaya başlayarak Türkiye’nin VOA Türkçe ve DW Türkçe web sitelerine erişimini engelledi.

Amerikanınsesi – VOA Türkçe neden kapatıldı?

Şubat ayında RTÜK, Türkiye’de yayın yapan yabancı şirketlerin lisans başvurusunda bulunmaları veya siteye erişimlerinin yasaklanması gerektiğini duyurdu.

Bu konuda DW Turkish ve Voice of America adlı kuruluşlar başvuru yapmayı reddetti.

Amerika’nın Sesi (VOA) sözcüsü Bridget Serchak, hükümetin Türkiye’deki haber kuruluşlarını bastırmasının temel demokratik bir toplumsal değer olan basın özgürlüğünü ihlal ettiğini söyledi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe