Türkiye’nin En Popüler Turizm Bölgeleri: 2023 Rehberi
Türkiye’nin En Popüler Turizm Bölgeleri: 2023 Rehberi
/

Türkiye’nin En Popüler Turizm Bölgeleri: 2023 Rehberi

3 mins read

Yaz tatili hazırlıklarına başlamadan önce sizin için hazırladığımız listeye göz atabilir; uçak bileti, otel rezervasyonu, araç kiralama işlemlerinizi online olarak seyahat planınızı oluşturabilirsiniz. 

Antalya 

Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Antalya, Türkiye’nin popüler turizm beldeleri arasında zirveyi elden bırakmıyor. Büyük bir yüzölçümüne sahip Antalya’nın Kemer, Kaş, Belek, Side, Manavgat, Alanya gibi birçok popüler belde yer alıyor. 

Antalya, deniz turizminin yanı sıra trekking, yamaç paraşütü, dalış, kaya tırmanışı, golf, rafting gibi sportif aktiviteler de mevcut. 

Antalya’nın tarihi merkezi olan Kaleiçi’ni gezebilir; Lara ve Konyaaltı Plajı’nda denize girebilir, Manavgat ve Düden Şelaleleri’ni görebilir, Aspendos, Perge, Side, Termessos antik şehirlerini gezebilirsiniz. 

Herkese ve her bütçeye uygun bir Antalya oteli bulmak mümkün. Sizin için en ideal oteli bulmak için online otel arama yapabilir, otelleri kolayca karşılaştırabilirsiniz. 

Bodrum

Ege Denizi kıyısında yer alan Bodrum, Muğla’nın ve Türkiye’nin en güzel beldelerinden biri. Bodrum, masmavi denizi, beyaz evleri, mandalina bahçeleri, meşhur Bodrum Kalesi ve Bodrum Antik Tiyatrosu ile göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip. 

Bodrum’a ulaşım için Milas Bodrum Havalimanı’na gerçekleştirilen uçuşları tercih edebilirsiniz. Özellikle yaz sezonunda, hava yolu firmaları Avrupa’nın birçok noktasından Milas Bodrum Havalimanı’na düzenli uçuşlar gerçekleştiriyor. 

Bodrum’da mutlaka görmeniz gereken yerleri şöyle sıralayabiliriz: Bodrum Kalesi, Bodrum Antik Tiyatrosu, Halikarnas Mozolesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bardakçı Koyu, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Gümüşlük, Zeki Müren Sanat Müzesi, Bitez, Yalıkavak Marina, Mazı Koyu, Göltürkbükü Cennet Koyu, Iasos Koyu, Bardakçı Koyu

Çeşme 

İzmir’in popüler tatil beldesi Çeşme, her yıl yüz binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Kum plajları, pırıl pırıl denizi, yel değirmenleri ve dar sokaklı ve beyaz evleriyle meşhur Alaçatı Mahallesi ile göz kamaştırıyor. Çeşme otelleri çoğunlukla, Alaçatı, Ilıca, Boyalık, Dalyan bölgelerinde yer alıyor.

Çeşme’ye gitmişken Çeşme Kalesi’Ni Ilıca Kaplıcaları’nı, Fener Adası’nı, Erythrai Antik Kenti’ni, Kanuni Kervansaray’ı, Delikli Koy’u, Maraş Çeşmesi’ni ve Sakız Ağacı Koruluğu’nu ziyaret edebilirsiniz.

Fethiye

Muğla’nın popüler tatil bölgelerinden biri olan Fethiye, özellikle yabancı turistler tarafından yaz tatili için tercih ediliyor. Dünyaca ünlü Likya Yolu, antik kentleri, bakir koyları, vadileri, kanyonları ve Ölüdeniz’i ile ilgi gören Fethiye’yi henüz keşfetmediyseniz seyahat planlarınıza Fethiye’yi görmeyi de ekleyebilirsiniz. 

Fethiye Otelleri, geniş bir alana yayılmakla birlikte Göcek, Ölüdeniz, Faralya bölgelerindeki oteller sıkça tercih ediliyor. Fethiye’de görmeniz gereken yerleri şöyle sıralayabiliriz: Çalış Plajı, Kelebekler Vadisi, Likya Yolu,  On İki Adalar, Kayaköy, Kral Mezarları, St. Nicholas Adası, Ölüdeniz, Kabak Koyu.

Fethiye’ye ulaşım için Dalaman Havalimanı’na gerçekleşen uçuşları tercih edebilirsiniz. 

Marmaris

Muğla’nın en güzel ilçelerinden Marmaris, muhteşem denizi, koyları ve doğasıyla yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilen turizm bölgelerinden biri. Herkese ve her bütçeye göre tatil imkanı sunan Marmaris’e ulaşım için Dalaman Havalimanı’na varışlı uçuşları tercih edebilirsiniz. 

Marmaris otelleri, merkez, İçmeler, Selimiye, Bozburun, Söğüt, Turunç ve Çiftlik bölgelerinde yer alıyor. 

Marmaris’te görülmesi gereken yerleri şöyle sıralayabiliriz: Selimiye, Bozburun, Söğüt, Günnücek Milli Parkı ve Yıldız Adası, Turunç Koyu, Çiftlik Koyu, Kumlubük, İçmeler, Karia Yolu

Ayvalık 

Balıkesir’in ilçelerinden Ayvalık, bölgenin ve Türkiye’nin en güzel tatil bölgelerinden biridir. Genellikle yerli turistlerin tercih ettiği Ayvalık, eşsiz plajları, masmavi denizi, tarihi Rum konakları, taş evleri, mis gibi havasının yanı sıra diğer turizm bölgelerine göre nispeten daha sakin ve huzurlu bir tatil imkanı sağlamaktadır. 

Ayvalık’a gelmişken buraları gezmeden olmaz: Şeytan Sofrası, Cunda (Alibey Adası), Macaron Mahallesi, Taksiyarhis Anıt Müzesi, Küçükköy.

Ayvalık’a gelmek için Balıkesir Koca Seyit Havalimanı varışlı uçuşları tercih edebilir veya Türkiye’nin herhangi bir yerinden otobüs ile Ayvalık’a seyahat edebilirsiniz. 

5/5 - (3 votes)
Haber Oku
Tidings Globe