The Wall Street Journal ve New York Post'a Çin Destekli Siber Saldırı
The Wall Street Journal ve New York Post'a Çin Destekli Siber Saldırı
/

The Wall Street Journal ve New York Post’a Çin Destekli Siber Saldırı

1 min read

Çin devlet destekli olduğu iddia edilen siber aktörlerin The Wall Street Journal ve New York Post gazetelerinin sistemlerine sızdığı ve Tayvan, Uygur bölgesi, ABD ordusu, Biden ve Beyaz Saray ile ilgili yapılmış çalışmaları hedef alarak iki yıl boyunca istihbarat topladığı belirtildi.

20 Ocak’ta keşfedilen saldırının The Wall Street Journal ve Dow Jones; New York Postası; şirketin İngiltere haber operasyonu; ve News Corp genel merkezini hedef aldığı belirtildi. Bilgisayar korsanları News Corp çalışanları tarafından kullanılan Google sistemine erişirken, Google’da bir uzlaşma yoluyla sistemi ihlal ettiklerine dair bir belirti bulunmadığını söyledi. Bir Google sözcüsü, Google’ın kendi sistemlerinin olaydan etkilenmediğini söyledi.

ABD makamları, Çin merkezli bilgisayar korsanlarını yıllarca bir dizi Amerikan işletmesini ve devlet kurumunu hedef almakla suçladı. FBI Direktörü Christopher Wray, bu hafta Pekin’in “diğer tüm büyük ulusların toplamından daha büyük, devasa, sofistike bir bilgisayar korsanlığı programı” yürüttüğünü söyledi. Bay Wray, FBI’ın Çin hükümeti tarafından yönetilen ABD bilgi veya teknolojisi hırsızlığı iddialarıyla ilgili 2.000’den fazla aktif soruşturması olduğunu söyledi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe