Ampullü epilasyon nedir? Ampullü epilasyon nasıl yapılır?

1 min read

Ampullü epilasyon nedir?

Kıl köklerini zayıflatıcı sıvının elektrik akımı ile kıl köklerine iletilmesine ampullü epilasyon denir. Bu sıvı ampul tipi şişeler içinde bulunduğundan bu isimle nitelendirilmiştir.

Kıl kökünü yok etmeye yönelik yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bileşim, çoğunlukla bitki özlerinden ve deniz yosunlarından üretilmiştir. Bu sıvının kıl köklerini zayıflatıcı etkisi vardır. Bu nedenle ampullü epilasyon yüz ve vücuttaki çok kalın olmayan kıllara uygulanır

Ampullü Epilasyon Uygulama

Uygulama epilasyon yapılacak bölgedeki kılların ağda ile kökünden alınmasından sonra yapılır. Çünkü solüsyon boşalan kıl kanalını doldurarak yeni kıl oluşumunu yavaşlatır. Kıl kökünde ciddi bir tahribat oluşmadığı için genellikle kılın kalıcı olarak yok olması uzun zaman alır.

Ağda işleminde tam olarak alınmayan kıl kökleri ampulden etkilenmez. Bu nedenle başarılı bir ağda uygulaması gerekmektedir. Ağda uygulaması jelli epilasyon konusunda
verildiği şekilde yapılır. Ampullü epilasyon yönteminde kılların alınması için istenilen sir ağda yöntemi kullanılabilir. Burada önemli olan ciltte hasar oluşturmadan ağda uygulaması yapmaktır.

Bölge antiseptik sıvı ile temizlendikten sonra ampul damlacıklar hâlinde cilde dökülür. Daha sonra cihazın özel başlığı ile dairesel hareketlerle ampul sıvısı kıl köklerine nüfuz ettirilir. Uygulama başlangıcında elektrik akımı en düşük seviyede tutulur. Uygulama sırasında yavaş yavaş artırılarak müşterinin akımı hissettiği anda bırakılır. Ampullü epilasyonda kullanılan cihazın markasına göre galvanik ve faradik akım ileten cihazlar vardır. Bu yöntemde de akım ampulün kıl köklerine iletilmesi amacıyla kullanılır.

Epilasyon yapılan bölge işlem bitiminden sonra hiçbir madde ile temizlenmemeli ve en az 3 saat boyunca su temas etmemeli, cilt bakım ürünleri kullanılmamalıdır. Ampullü epilasyon yöntemi ağrısız ve uygulaması kolay bir yöntemdir. Ampullü epilasyonun etkinliği açısından kıl köklerine solüsyon epilasyon sonrası 3 gün boyunca sabah ve akşam sürülmelidir. Bir sonraki uygulama kılların ağda ile alınabilecek duruma geldiğinde yapılır. Epilasyon tedavisi süresince kıllar geçici yöntemlerle alınmamalıdır. Aksi takdirde kıl kökleri yeniden güçlenir.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe