Ann Arbor nerede? Ann Arbor'da gezilecek yerler neler? Ann Arbor seyahat rehberi!
Ann Arbor nerede? Ann Arbor'da gezilecek yerler neler? Ann Arbor seyahat rehberi!

Ann Arbor nerede? Ann Arbor’da gezilecek yerler neler? Ann Arbor seyahat rehberi!

3 mins read

Ann Arbor’u düşündüğünüzde, muhtemelen Michigan Üniversitesi’ni düşünürsünüz.. Bazı yönlerden ikisi eş anlamlıdır; ders çalışırken Ana Cadde boyunca öğrencilerle omuz omuza çarpışmak zorunda kalacaksınız ve futbol sezonu geldiğinde havadaki uğultuyu hissetmemek imkansız. Ama başka açılardan, Ann Arbor’un kendine has bir kimliği var. Gizli peri kapıları ve sonbaharda Apple Daze ve ilkbaharda FestiFools gibi eşsiz festivalleri ile kanıtlanan şehrin kendine özgü bir tuhaflığı var. Ann Arbor, yemek tutkunlarını da etkileyecek mallara sahip – eski Başkan Barack Obama bile Zingerman’s Deli’de ünlü Reuben sandviçini yiyip bitirmişti. Ve kasaba boşuna “Ağaçlar Şehri” lakaplı değil; Ziyaretçiler yemyeşil Huron Nehri Su Yolunda kürek çekebilir ve yürüyüş yapabilir ya da yaz başında Matthaei Botanik Bahçesi’nde şakayık mevsiminin ihtişamını görebilirler.

Ziyaret Edilecek En İyi Aylar

Ann Arbor’u ziyaret etmek için en iyi zaman, sıcaklığın 70’li ve 80’li yıllarda rahat bir şekilde dindiği ve faaliyetlerin bol olduğu Mayıs ve Eylül ayları arasıdır. Dışarı çıkıp Ann Arbor’un Huron Nehri ve Matthaei Botanik Bahçeleri gibi sevilen açık alanlarını deneyimlemek için mükemmel bir zaman . Bir sonbahar ya da kış gezisi hayallerinizi gıdıklıyorsa, yine de yapacak çok şey bulacaksınız. Kolej futbolu sezonu Eylül’den Kasım’a kadar sürer, bu nedenle Michigan Stadyumu’nda bir maç izlemek istiyorsanız burayı ziyaret etmek için harika bir zaman. Soğuk aylarda, Ann Arbor’daki birçok kapalı müzede vakit geçirin veya KindleFest gibi özel tatil etkinliklerinin tadını çıkarın. Özellikle de dışarıda vakit geçirmeyi planlıyorsanız, erken ilkbaharın iliklerine kadar ürperten sıcaklıkları için birkaç kat giysi giymeyi unutmayın.

Ann Arbor’da Nasıl Ucuz Gezilir?

Ücretsiz cazibe merkezlerinden yararlanın Ann Arbor’da yapılacak en iyi şeylerden bazıları size bir kuruşa mal olmaz – özellikle de Michigan Üniversitesi’ne bağlıysalar. Siteler arasında Doğa Tarihi Müzesi ve Matthaei Botanik Bahçeleri bulunmaktadır .

Yerel halkın yemek yediği yerde yemek yiyin Duvardaki delikli yemek mekanlarının çoğu üniversite öğrencilerinin uğrak yeridir ve bu nedenle kitlelere hitap etmek için fiyatlarını makul tutar. Zincir restoranlara ara verin ve onun yerine NeoPapalis pizza lokantası veya Chela’s Restaurant & Taqueria gibi sıradan yerel mekanlarda akşam yemeği yiyin.

Yürü, yürü, yürü Downtown Ann Arbor çok yürünebilir bir bölge. Aslında, bir arabayı manevra yapmak ve park etmek genellikle değerinden daha zordur. Kendi ayaklarınız üzerinde dolaşarak, yalnızca kasabayı daha iyi hissetmekle kalmayacak, aynı zamanda bir kiralık araba veya taksi yolculuğuna harcayacağınız paradan da tasarruf edeceksiniz.

Ann Arbor İle İlgili Kültürel Bilgiler

Kolej futbolu
Ann Arbor tam anlamıyla bir üniversite şehri olmasa da, futbolun genel olarak takdir edilmesi uzun bir yol kat edebilir. Michigan Üniversitesi Wolverines, kolej futbolu tarihinde tüm zamanların en fazla galibiyet unvanını elinde tutuyor, bu nedenle okul ruhunun yüksek olması şaşırtıcı olmamalı. Ziyaretinizi anmak için bir Michigan tişörtü veya şapkası almayı düşünün (tabii ki sadakatiniz Michigan Eyaleti veya Ohio Eyaleti – UM’nin en büyük rakipleri değilse).

Ann Arbor, LGBTQ dostu
Bu şehir, kapsayıcılığıyla övünür ve LGBTQ topluluğunu yıl boyunca, drag queen tombala gecelerinden Ağustos ayındaki Ann Arbor Pride’a kadar çeşitli etkinliklerle kutlar. Kerrytown semtindeki restoran ve barların bulunduğu Braun Court, LGBTQ sıcak noktası olarak bilinir ve Ann Arbor’da ayrıca bir dizi Travel Advocacy Group onaylı otel bulunur. ABD’de seçilen ilk açık eşcinsel yetkili Kathy Kozachenko, şehri evi olarak adlandırıyor.

Peri kapıları
1990’ların başında, Ann Arbor’un peri kapılarından ilki bir sanat enstalasyonunun parçası olarak ortaya çıktı. Sonraki yirmi yılda, peri dünyasına açılan daha küçük boyutlu portallar (bazıları projeyle bağlantılı bile değil) şehir merkezindeki binalarda ortaya çıkmaya başladı. Şehri dolaşırken onları görebilecek misiniz bir bakın (ipucu: Red Shoes ev eşyaları mağazası, Washington Caddesi’ndeki Sweetwaters Coffee & Tea ve Nicola’s Books gibi iyi bilinen yerler).

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe