Anchorage nerede? Anchorage Alaska'da neler yapılır? Anchorage gezi rehberi!
Anchorage nerede? Anchorage Alaska'da neler yapılır? Anchorage gezi rehberi!

Anchorage nerede? Anchorage Alaska’da neler yapılır? Anchorage gezi rehberi!

3 mins read

Daha bir asır bile önce Alaska’nın en sofistike şehrinin sadece bir çadır koleksiyonu olduğuna inanmak zor. 1914’te Alaska Demiryolunun inşası sırasında kurulan Anchorage, o zamandan beri Son Sınır’ın finans ve ticaret merkezi haline geldi ve şu anda eyalet nüfusunun %40’ını barındırıyor. Ancak kozmopolit bir Amerikan şehrinin tüm olanaklarını bulacağınızdan emin olsanız da turistleri çeken şey bu değildir. Çoğu insan, çevredeki dağ sıralarının karla kaplı zirvelerini veya ötesinde uzanan uçsuz bucaksız vahşi doğayı keşfetme yolunda en kuzeydeki bu büyük ABD kentine yalnızca bir bakış yakalar.

Elbette, Anchorage kayakçılar, yürüyüşçüler, balıkçılar ve vahşi yaşam gözlemcileri için cennet gibi bir ana merkezdir, ancak bu, şehrin kendisinin göz ardı edilmesi gerektiği anlamına gelmez. Alaska’nın metropolü müzeler, mağazalar, gece hayatı mekanları ve harika bir hayvanat bahçesi gibi çok sayıda cazibe merkezine sahiptir . Ve doğa sizin gerçek çağrınızsa, doymak için şehir sınırlarını aşmanız gerekmediğini unutmayın: Işıklar ve Çiçekler Şehri’ni yaşamak için yaz aylarında ziyaret edin (460 çiçek tarhında yaklaşık 80.000 çiçeğe ev sahipliği yapar) tam çiçek açarken veya parıldayan kuzey ışıklarıyla gözlerinizi kamaştıracak herhangi bir mevsimde (en iyi Alaska turlarından birkaçı onları görmenize yardımcı olabilir).

Hangi Mevsimde Gidilir?

Yaz, Anchorage’ı ziyaret etmek için en iyi zamandır, çünkü en güzel havayı, berrak gökyüzünü ve yaklaşık 460 çiçek tarhını bulacaksınız. Tek başına manzaralar gezmeye değer, ancak mayo havası beklemeyin; ortalama yaz sıcaklığı düşük 70’lerde kalır. Dayanılabilir sıcaklıklar ve daha az kalabalık için, keyifli (kısa da olsa) ilkbahar veya sonbaharda ziyaret etmeyi düşünün. Soğuğa göğüs gerebilirsen, Anchorage’da kışlamak o kadar da kötü değil. Buradaki kış sporları fırsatları olağanüstü ve kesinlikle Kuzey Işıklarını göreceksiniz.

Anchorage’da Nasıl Gezilmeli?

Anchorage’da dolaşmanın en iyi yolu yürüyerek ya da arabayla. Kompakt şehir merkezinde tekerlekler olmadan gezinmenin kolay olduğunu göreceksiniz. Ancak, kenar mahalleleri keşfetmeyi veya tamamen şehir dışına çıkmayı planlıyorsanız, en iyi seçeneğiniz kiralık bir arabadır. Şehir, People Mover olarak bilinen bir halk otobüsü sistemi işletiyor, ancak otobüsler, rotaya bağlı olarak yalnızca yarım saatte bir veya saatte bir geliyor. Ted Stevens Anchorage Uluslararası Havalimanı’ndan (ANC) şehir merkezine ulaşmak için, havalimanı araç kiralama acentelerinde şişirilmiş ücretlerden kaçınmak için bir taksiye binmeyi düşünün. Havaalanından Anchorage şehir merkezine taksi ücretleri genellikle 20 ila 30 dolar arasındadır. Bazı oteller ayrıca havaalanına çift yönlü ücretsiz servis hizmeti sunar, bu nedenle konsiyerjinize önceden danışın.

Gezinmesi kolay sokaklara ve rahat bir ortama sahip olan Anchorage’ın şehir merkezi, yürüyüş için idealdir. Şehir ayrıca çok sayıda bisiklet rotasına ve parkuruna sahiptir; Şehir merkezinde günde yaklaşık 30$’a bisiklet kiralayabilirsiniz.

Tüm tatilinizi Anchorage şehir merkezinde geçirmeyi planlamıyorsanız, bir araba faydalı olacaktır. Şehrin kendisi 1.000 mil kareden fazla bir alana yayılıyor ve uzaktaki vahşi alanlara yalnızca araba ile erişilebilir. Havaalanında bulunan acentelerden kiralayabilirsiniz, ancak vergilerle zaten astronomik olan yüzde 18’e eklenmiş yüzde 10’luk bir imtiyaz ücreti görmeyi bekleyebilirsiniz. Paradan tasarruf etmek için, şehre inene kadar kiralamayı beklemeyi düşünün. Ve özellikle yazın yüksek sezonunda seyahat ediyorsanız, arabanızı birkaç hafta önceden rezerve edin.

Anchorage’ın People Mover halk otobüsleri, şehirde dolaşmanın uygun fiyatlı (biraz yavaş olsa da) bir yoludur. Genellikle rotaya bağlı olarak sadece yarım saatte bir veya saatte bir koşarlar. Güzergahlar, Anchorage Müzesi de dahil olmak üzere birçok önemli yeri ve ayrıca çevredeki birkaç mahalleyi kapsar. Tek seferlik kişi başı 2 ABD Doları tutarındadır (tam değişikliği taşımayı unutmayın), ancak People Mover’ı oldukça sık kullanmayı planlıyorsanız, 5 ABD Doları karşılığında bir günlük geçiş satın almayı düşünün.
Anchorage’da taksi bulmak asla çok zor olmamalı, ancak ücretler artma eğiliminde olduğundan, onlara düzenli olarak güvenmemek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Araba kiralamanın sadece daha uygun maliyetli ve daha uygun olduğunu göreceksiniz.

Son gezginlere göre, Anchorage ve çevresini tanımanın en iyi yollarından biri raylara basmak. Alaska Demiryolu , sizi şehrin tarihi deposundan Denali ve Spencer Buzulu ve Kenai Fiyortları Ulusal Parkı gibi yakındaki doğal cazibe merkezlerine taşıyan çeşitli tren turları sunmaktadır. Ancak, Eylül ve Mayıs ayları arasında sınırlı hizmet olduğundan, gitmeden önce programa bakmak akıllıca olacaktır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe