Pentagon'ın Gizli Belgelerini Sızdıran Kişinin Muhafız İstihbaratçısı Jack Teixeira Olduğu Açıklandı
Pentagon'ın Gizli Belgelerini Sızdıran Kişinin Muhafız İstihbaratçısı Jack Teixeira Olduğu Açıklandı
/

Pentagon’un Gizli Belgelerini Sızdıran Kişinin Muhafız İstihbaratçısı Jack Teixeira Olduğu Açıklandı

1 min read

The New York Times (NYT) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 21 yaşındaki Tesserilla’nın ABD ordusu hakkında bilgi paylaştığı çevrimiçi bir grubun lideri olduğuna inanılıyor.

İnternete sızan belgelerde, Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna’nın savunmasında olası güvenlik açıkları ve ülkede faaliyet gösterdiği iddia edilen İngiliz özel kuvvetlerinin sayısına ilişkin bilgiler yer aldığı söyleniyor.

Teixeira, çoğu 20-30 yaşları arasında olan çevrimiçi grup Thug Shaker Central’da çeşitli ülkelerden 25 aktif üyeyle gizli belgeleri paylaştığı kaydedildi.

Haberlere göre federal müfettişler, Jack Teixeira’nın sohbet grubunun platformuna aylar önce yüzlerce sayfalık istihbarat brifingleri yüklemeye başladığını ve üyelerine dünyada neler olup bittiğini anlamanın önemini vaaz ettiğini belirledi.

Sızıntı ilk olarak, grubun bazı üyeleri belgenin bazı bölümlerini halka açık bir çevrimiçi forumda yayınladığında ortaya çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden, daha önce Dublin ziyareti sırasında gazetecilere verdiği demeçte, Pentagon’u sarsan sızıntılardan “endişelendiğini” söylemişti, “Bildiğiniz gibi istihbarat camiasında ve Adalet Bakanlığı’nda kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor. ve sonuca yaklaşıyorlar” dedi.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe