Haluk Levent TİME Dergisi'nin Ödülünü Almayı ve Amerikaya Gitmeyi Reddetti
Haluk Levent TİME Dergisi'nin Ödülünü Almayı ve Amerikaya Gitmeyi Reddetti
//

Haluk Levent TİME Dergisi’nin Ödülünü Almayı ve Amerikaya Gitmeyi Reddetti

1 min read

ABD’li “Time” dergisi, 2023 yılı dünyanın en etkili 100 kişisi listesinin sonuçlarını açıkladı. Türkiye’den listede yer alan Haluk Levant, “ödülü reddettiğini ve ABD’ye gitmeme kararı aldığını” açıkladı.

Dergi listesi yayınlandı ve seçilen her kişiye özel bir sunum hazırlandı. Haluk Levent’in listedeki yerini yazar Elif Şafak kaleme alıyor. Levent, bu yazıda ödülü kabul etmeme kararı aldığını belirterek, “Felaketin üzerinden dakikalar geçmesine rağmen ölüm kalım arasındaki fark anlamına gelebilirken, bu adam hala yerde, Türk hükümetinin beceriksizliğine rağmen hayat kurtarıyor'” iddiasında bulundu. ifadesinden kaynaklandı.

Levent Twitter hesabından şunları yazdı: “Referans dostum, çalışmamla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin eleştirisini kabul etmeyeceğim.

“Bu nedenle ödülü reddettim ve ABD’ye gitmeme kararı aldım. Deprem sırasında tüm devlet kurumları, hükümet, tüm muhalefet, belediyeler ve 18 bin STK, tüm ülke gönülden ve gönülden davrandılar. herkes kendi işini yapıyordu.” Daha da iyisi, bu tartışmalara girmemeye karar verdim. ” açıklamak.

Şafak, Time Magazine‘de yayınlanan yazısında Levent için “Haluk Levent, köprüler kuran bir şifacı ve koca yürekli bir sanatçıydı. Topluma ilham vermekle kalmadı, bir kişinin dünyayı nasıl değiştirebileceğini de gösterdi.” Yıkıcı bir trajedi karşısında. İnsanları dünyada bir dostları varmış gibi hissettiriyor, onları gerçekten önemseyen ve onların sessiz sesini duyan biri.” ifadelerini kullandı.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe