Kamala Harris kimdir? Kamala Harris biyografisi nedir? Kamala Harris hayat hikayesi nedir?
Kamala Harris kimdir? Kamala Harris biyografisi nedir? Kamala Harris hayat hikayesi nedir?

Kamala Harris kimdir? Kamala Harris biyografisi nedir? Kamala Harris hayat hikayesi nedir?

3 mins read

Kamala D. Harris, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısıdır. San Francisco Bölge Savcısı, California Başsavcısı ve Amerika Birleşik Devletleri Senatörü seçildikten sonra, ömür boyu kamu hizmetinden sonra Başkan Yardımcısı seçildi.

Başkan Yardımcısı Harris, Hindistan ve Jamaika’dan göç eden bir ailenin çocuğu olarak California, Oakland’da doğdu. Howard Üniversitesi ve California Üniversitesi, Hastings Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Başkan Yardımcısı Harris ve kız kardeşi Maya Harris, öncelikle anneleri Shyamala Gopalan tarafından büyütüldü ve ilham aldı. Bir meme kanseri bilimcisi ve kendi başına öncü olan Gopalan, doktorasını Başkan Yardımcısı Harris’in doğduğu yıl aldı. 

Ailesi aktivistlerdi ve Başkan Yardımcısı Harris’e güçlü bir adalet duygusu aşıladı. Onu sivil haklar gösterilerine getirdiler ve çalışmaları onu savcı olmaya motive eden Yüksek Mahkeme Yargıcı Thurgood Marshall’dan sivil haklar lideri Constance Baker Motley’e kadar uzanan rol modelleri tanıttılar. 

Büyürken, Başkan Yardımcısı Harris, farklı bir topluluk ve geniş bir aile ile çevriliydi. 2014 yılında Douglas Emhoff ile evlendi. Çocukları Ella ve Cole’u içeren geniş bir harmanlanmış aileleri var.

Başkan Yardımcısı, kariyeri boyunca, mahkemede ilk kez ayağa kalktığında söylediği sözler tarafından yönlendirildi: Kamala Harris, halk için.

1990’da Başkan Yardımcısı Harris, çocuk cinsel saldırı davalarını kovuşturma konusunda uzmanlaştığı Alameda İlçe Bölge Savcılığı’na katıldı. Daha sonra San Francisco Bölge Savcılığında yönetici avukat olarak görev yaptı ve daha sonra San Francisco Şehir Savcılığı için Çocuklar ve Aileler Bölümünün şefi oldu. 

2003 yılında San Francisco Bölge Savcısı seçildi. Bu görevde, Başkan Yardımcısı Harris ilk kez uyuşturucu kullananlara lise diploması alma ve iş bulma fırsatı sağlamak için çığır açan bir program yarattı. Program, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından kolluk kuvvetleri için ulusal bir yenilik modeli olarak belirlenmiştir. 

2010 yılında, Başkan Yardımcısı Harris Kaliforniya Başsavcısı seçildi ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük eyalet adalet departmanını denetledi. Devletin ilk Çocuk Adaleti Bürosunu kurdu ve ceza adalet sisteminde daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlayan, türünün ilk örneği birkaç reform başlattı. 

Başsavcı olarak, Başkan Yardımcısı Harris, evlerine haciz konulan Kaliforniyalılar için 20 milyar dolarlık bir anlaşmanın yanı sıra, kar amacı gütmeyen bir eğitim şirketi tarafından yararlanılan öğrenciler ve gaziler için 1,1 milyar dolarlık bir anlaşma kazandı. Uygun Bakım Yasasını mahkemede savundu, çevre yasasını uyguladı ve evlilik eşitliği hareketinde ulusal bir liderdi.

2017’de Başkan Yardımcısı Harris, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’na yemin etti. İlk konuşmasında saldırıya uğrayan göçmenler ve mülteciler adına konuştu. Senato İç Güvenlik ve Devlet İşleri Komitesinin bir üyesi olarak, DREAMers için daha iyi koruma için savaştı ve göçmen gözaltı merkezlerindeki standart altı koşulların daha iyi denetlenmesi çağrısında bulundu.

Senato Seçilmiş İstihbarat Komitesi’nde, Amerikan halkını dış tehditlerden korumak için her iki partinin üyeleriyle birlikte çalıştı ve Amerikan seçimlerini güvence altına almaya yardımcı olmak için iki partili yasalar hazırladı. Askerlerle görüşmek ve sahadaki durumu değerlendirmek için Irak, Ürdün ve Afganistan’ı ziyaret etti. O da Senato Yargı Komitesi’nde görev yaptı. Komitedeki görev süresi boyunca, iki Yüksek Mahkeme adayının duruşmalarına katıldı. 

Senatör olarak Başkan Yardımcısı Harris, nakit kefalet reformu yapmak, açlıkla mücadele etmek, kira yardımı sağlamak, anne sağlığı hizmetlerini iyileştirmek ve Senato Çevre ve Bayındırlık İşleri Komitesi üyesi olarak iklim krizini ele almak için yasaları savundu. İki partili linç karşıtı yasa tasarısı 2018’de Senato’dan geçti. Tarihsel olarak Siyah Kolejleri ve Üniversiteleri korumaya yönelik mevzuatı ve COVID-19 salgını sırasında düşük gelirli topluluklara çok ihtiyaç duyulan sermayeyi aşılama çabası yasalaştı.

11 Ağustos 2020’de Başkan Yardımcısı Harris, Başkan Joe Biden’ın onun ikinci yardımcısı olma ve ulusun birleşmesine yardım etme davetini kabul etti. O, sahip olduğu diğer görevlerde olduğu gibi, Başkan Yardımcısı seçilen ilk kadın, ilk Siyah Amerikalı ve ilk Güney Asyalı Amerikalıdır. Ancak o son olmamakta kararlıdır.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe