Green Card (Yeşil Kart) Sonuçları Ne Zaman açıklanıyor? DV 2023 - DV 2024 Green Card Sonuçları Sorgulama!
Green Card (Yeşil Kart) Sonuçları Ne Zaman açıklanıyor? DV 2023 - DV 2024 Green Card Sonuçları Sorgulama!
/

Green Card (Yeşil Kart) Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? DV 2023 – DV 2024 Green Card Sonuçları Sorgulama!

1 min read

Yeşil kart çekiliş sonuçlarıyla ilgili tarihsel araştırma devam ediyor. Yeşil kart başvurusu 5 Ekim’den 8 Kasım’a kadar alındı. Amerika Birleşik Devletleri‘nde süresiz oturma ve çalışma iznine sahip olmak isteyenler, pasaport gerektirmeyen yeşil kart başvurusunda bulundu. Artık gözler kura sonuçlarında. Peki yeşil kart başvuru sonuçları ne zaman ve ne zaman açıklanacak?

2023 Yeşil Kart Çekilişi sonuçları ne zaman açıklanacak?

DV 2024 katılımcıları yeşil kart sonuçlarını 6 Mayıs 2023 öğleden sonra alacaklardır.

Başvuru sonuçları http://dvprogram.state.gov adresinde bulunabilir.

Yeşil kart başvurusu sonucu nasıl öğrenilir?

Yeşil kart başvuru sonuçlarına https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden ulaşılabilir.

Görünen sayfada bir “Uyarı” var. Uyarıda ise bir sonraki sayfada “Onay Numarası, Soyadı ve Doğum Tarihi” bilgilerinin eksiksiz olarak doldurulması istenmektedir. Devam bağlantısına tıkladıktan sonra yeni bir bağlantı açılacaktır.

Green Card nasıl alınır?

Artık Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek isteyenler için çok önemli olan green card çekmek için düzenli bir çekiliş var. Başvuru yaparken bu çekilişleri kaçırmamanız önemlidir.

Yeşil kart sahibi ABD vatandaşı olmasa bile ABD’de ömür boyu oturma ve çalışma iznine sahiptir. Gren Card’ın sunduğu avantajlar çoktur.

Özellikle yeşil kartlı kişinin eşi ve 21 yaşından küçük bekar çocukları da yeşil kart avantajlarından yararlanabilmektedir.

Yeşil kart almak için yatırım yapmak, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan biriyle akraba olmak ve bir ABD vatandaşı ile evli olmak gerekir. Ek olarak, yeşil kartlar iş, iltica ve mülteci statüsü ile alınabilir. Ayrıca, özel göçmenlik yoluyla yeşil kart alınabilir. Ayrıca her yıl DV Çekilişi adı altında yeşil kart çekilişi düzenlenmektedir.

5/5 - (5 votes)
Haber Oku
Tidings Globe