Büyükelçi Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake İstanbul ziyaretine çıktı!
Büyükelçi Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake İstanbul ziyaretine çıktı!
/

Büyükelçi Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake İstanbul ziyaretine çıktı!

1 min read

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye görevine başlarken önemli mekanları ve tarihi yerleri tanımaya ve ziyarete başladı. Son olarak İstanbul’a gelen Büyükelçi Jeffrey Flake ABD İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret etti ve ekiple tanıştı.

İstanbul’da konsolosluk ziyareti ve tanışma işlemlerinden sonra büyükelçi ve eşi önemli isimlerle tanışma ve tarihi İstanbul ziyaretine çıktı. Büyükelçi Flake ve eşi Cheryl Flake, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Demirhan ve Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant ile bir araya gelerek caminin güzelliği ve #İstanbul’un dini mirasındaki yerini bizzat görmekten mutluluk duydular.

Büyükelçi Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake İstanbul ziyareti

Süleymaniye Camii ziyaretinden sonra büyükelçi ve eşi Ekümenik Patrik I. Batholomeos ile bir araya gelerek Aya Yorgi Kilisesi’ni ziyaret ettiler. Büyükelçi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’de ve dünyada #dinözgürlüğü ve Doğu Ortodoks topluluğuna desteğini yineledi. Büyükelçi ve ekibi ardından Kapalıçarşıyı ziyaret ettiler ve Kapalıçarşı’nın tarihi ve büyüklüğüne hayran kaldılar. Çarşının görüntüsünden etkilenmekle birlikte, en ilginç buldukları yanı nesiller boyunca ilerleyen aile şirketlerinin arkasındaki girişimcilik ruhu, yetenek ve öyküler oldu.

Büyükelçi Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake Ayasofya’yı gezerek inşasının arkasında yatan dehayı bizzat gördüler. Bu ziyaret sayesinde Ayasofya’nın evrensel değerini korumanın önemini derinden hissettiler.

Büyükelçi Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake İstanbul ziyareti

Sultanahmet Camisi’ni ziyaret eden Büyükelçi Flake ve eşi Cheryl Flake, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu caminin benzersiz özellikleri hakkında bilgi alma ve tarihini daha iyi anlama fırsatına sahip oldular.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe