Antony Blinken ve Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'nın Ukrayna Tehdidini ve NATO'yu Görüştüler
Antony Blinken ve Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'nın Ukrayna Tehdidini ve NATO'yu Görüştüler
/

Antony Blinken ve Mevlüt Çavuşoğlu Rusya’nın Ukrayna Tehdidini ve NATO’yu Görüştüler

1 min read

Antony Blinken ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı gerilimi artırma tehdidini ve NATO koordinasyonunun önemini ele aldı.

Blinken “Türk DB Mevlüt Çavusoglu ile verimli bir görüşme yaptık. ABD ve Türkiye, Rusya’nın gerilimi artırma tehdidi ve Ukrayna’ya saldırgan tutumu konusunda koordineli olmayı sürdürecektir. İkili düzeyde ve NATO Müttefikleri olarak işbirliğini derinleştirmeyi sürdüreceğiz.” açıklamasını yaptı.

Antony Blinken ve Mevlüt Çavuşoğlu görüşmesi detayları ise şu şekilde:

Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Bakan Blinken ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya’nın daha fazla tırmanması tehdidi ve Ukrayna’ya karşı saldırganlık konusunda daha fazla koordinasyon ve NATO birliğinin yollarını tartıştı. 

Bakan, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan ortak bağlılığımızı vurguladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomatik bir çözümü destekleme konusundaki kararlılığını kaydetti. Liderler, Türkiye-Ermenistan normalleşmesini ve ABD’nin bu çabaları desteklemek için atabileceği ek adımları ele aldı. Ayrıca, güçlü bir ABD-Türkiye ikili ilişkisini sürdürme fırsatlarını da gözden geçirdiler.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe