Green Card Başvurularında Pasaport Şartı Kalktı Mı? Yeşil Kart Çekilişinde Pasaport Şart Mı? Green Card Başvurularında Pasaportsuz Dönem!
Green Card Başvurularında Pasaport Şartı Kalktı Mı? Yeşil Kart Çekilişinde Pasaport Şart Mı? Green Card Başvurularında Pasaportsuz Dönem!
/

Green Card Başvurularında Pasaport Şartı Kalktı Mı? Yeşil Kart Çekilişinde Pasaport Şart Mı? Green Card Başvurularında Pasaportsuz Dönem!

2 mins read

Pasaport Koşulları

Hepimizin bildiği gibi, üç yıllık (DV2021, DV2022, DV2023) yeşil kart piyango başvurularının tümü, ana başvuru sahibinin geçerli bir pasaportunu gerektirir.

ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu, üçüncü şahısların veya kurumların başkaları adına izinsiz başvuru yapmalarını ve teklifleri kazanırken çok yüksek ücretler almalarını önlemek için pasaport zorunluluğunu kaldırdığını söyledi.

Kimler Bu Sürece Karşı Çıktı?

2’si Afrika’dan, 2’si Amerika Birleşik Devletleri‘nde yaşayan akrabası olan toplam 4 kişi pasaportlarının kaldırılması için dava açtı. Daha önce yeşil kart çekilişine başvurabileceklerini ancak artık pasaport şartı geldiği ve pasaport alacak paraları olmadığı için çekilişe katılamayacaklarını söyleyerek itiraz ettiler.

Washington’daki ABD Bölge Yargıcı Timothy J. Kelly, haklı olduklarını tespit etti ve 4 Şubat 2022’de şartı kaldırmaya karar verdi. Dışişleri bakanlığı yetkilileri de karara uyacağını açıkladı.

Mahkeme Kararı İle Pasaport Zorunluluğu Kalktı

Bu kararın bir sonucu olarak, Ekim 2022’de açılması beklenen bir sonraki DV çekilişi için başvuranların, piyangoyu kazandıklarını ve vize başvurusunda bulunabileceklerini öğrenene kadar pasaportlarını ibraz etmelerine gerek kalmayacak.

Yeşil kart başvurusunda bulunurken ABD’de yaşamak ve çalışmak için pasaporta ihtiyacınız var mı? Trump yönetimi sırasında, bir ABD federal mahkemesi hakimi, pasaport gereklilikleri kamuoyunun görüşü ve tavsiyesi olmadan moratoryum sırasında aceleyle uygulandığından, yönergelere uyulmadığı için pasaport kurallarını iptal etti.

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) ofisi mahkeme kararıyla aynı fikirde değilse veya kamuoyundan yorum ve tavsiye alırsa pasaport kuralları eski haline getirilebilir. Sizce pasaport şartı geri gelmeli mi? Pasaport şartı dışında başka şartlar var mı?

Konuyla ilgili rahatsızlık, yeşil kart başvurusunda asıl başvuru sahibi için pasaport şartı olarak yaşayan akrabalarıyla birlikte yaşayan 4, 2 Afrikalı ve 2 ABD’li tarafından mahkemeye çıkarıldı, pasaportu olmayanların Afrika piyangosuna başvurmasını ve katılmasını engelledi. Pasaport zorunluluğu nedeniyle pasaport alacak maddi güçlerinin olmadığını söyleyen kişiler, başvuruda bulunamayarak dava açarak pasaport şartının kaldırılmasını talep etti.

Washington’daki ABD Bölge Yargıcı Timothy J. Kelly, itirazı haklı buldu ve itirazda bulunduktan sonra 4 Şubat 2022’de koşulun kaldırılmasına karar verdi. Dışişleri bakanlığı yetkilileri de karara uyacağını açıkladı.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe