Ernest Bevin kimdir? Ernest Bevin hayatı ve biyografisi!

2 mins read

1920’ler ve 1950’ler arasında Bevin, İngiliz işçi hareketinde ve İngiliz dış politikasında merkezi bir figürdü ve 1940’ların sonlarında dış sekreter olarak görev yaptı.

Bevin 9 Mart 1881’de Somerset’te doğdu. Çok az resmi eğitim aldı ve sekiz yaşında yetim kaldı. Bristol rıhtımlarında 11 yaşında çalışmaya başladı, ancak kısa süre içinde organizasyon için olağanüstü bir hediye sergiledi. Liman İşçileri Sendikası’na dahil oldu ve 1922’de genel sekreter olduğu Ulaştırma ve Genel İşçi Sendikası’nın oluşturulmasında etkili oldu. Bu, erkekler ve bir araya gelmeyi ve bir arada tutmayı gerektirdiği için anıtsal bir başarıydı. kadınlar çok çeşitli işlerden tek ve bütünleşik bir birlik yapısına dönüşüyor.

Savaşlar arası yıllarda, Bevin parlamentonun dışında olmasına rağmen, İşçi Partisi stratejisinin ve ideolojisinin gelişiminde önde gelen bir figürdü ve örgütlü emek iddialarının İşçi Partisi’nin ethos ve politikalarının merkezi haline getirilmesinden sorumluydu. zaman. 1935 parti konferansındaki güçlü konuşması George Lansbury’nin parti lideri olarak Clement Attlee’nin yerini almasından sorumluydu. 1940 yılında Bevin savaş zamanı koalisyon hükümetinde Winston Churchill tarafından çalışma bakanlığına atandı ve kısa süre sonra Central Wandsworth parlamentosu üyesi oldu. Bu atama, Churchill’in en yaratıcı ve en etkili eylemlerinden biri olduğunu kanıtladı. Bevin, Britanya’yı tüm insan ve maddi kaynakların savaş çabalarına odaklandığı toplam bir savaş ekonomisine dönüştürmeyi başardı.

1945’te Bevin, Clement Attlee’nin İşçi Partisi hükümetinde dışişleri sekreteri oldu. Savaş sonrası yılların akışkan ve istikrarsız siyasi ortamında, SSCB’ye karşı Soğuk Savaşta ABD’nin sadık bir müttefiki olarak İngiltere için açık ve net bir rol oynamıştır. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan, savaş sonrası Avrupa’nın yeniden yapılandırılmasında önemli bir tahta olan Marshall Planı haline gelen belirsiz bildirilerin şekillenmesine yardımcı oldu ve 1949’da Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün oluşturulmasında merkezi isim oldu.

Politikaları bazı kritik kusurları ortaya çıkardı, özellikle İngiltere’nin 1945’ten sonra dünyadaki azalan gücünü anlamada başarısız oldu ve İngiltere’nin kendi nükleer silah programını geliştirme kararında ortaya çıktı. Ancak Bevin, 14 Nisan 1951’de öldüğünde savaş sonrası dünyanın yaratıcılarından en önemlilerinden biri olarak haklı olarak övüldü.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe