Dr. Angeli Achrekar kimdir? Dr. Angeli Achrekar biyografisi nedir?
Dr. Angeli Achrekar kimdir? Dr. Angeli Achrekar biyografisi nedir?

Dr. Angeli Achrekar kimdir? Dr. Angeli Achrekar biyografisi nedir?

2 mins read

Dr. Angeli Achrekar, ABD Küresel AIDS Koordinatör Vekili olarak görev yapmaktadır.

Dr. Angeli Achrekar, ABD Küresel AIDS Koordinatörü Baş Yardımcısı ve Bakan Yardımcısı düzeyinde bir Baş Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Bu nedenle, ABD Küresel AIDS Koordinatörünün ikinci komutanı olarak görev yapıyor ve ABD Başkanı’nın AIDS Yardımına Yönelik Acil Durum Planı’nın (PEPFAR) günlük gözetimini, koordinasyonunu, liderliğini, yönetimini ve uygulanmasını desteklemektedir. 50’den fazla ülkede yaklaşık 6 milyar dolarlık yıllık bütçesi de dahil olmak üzere, mümkün olduğunca etkili, etkili ve verimlidir.

Bu görevde Dr. Achrekar, etkin ve verimli yönetim, koordinasyon ve program uygulamasını sağlamak için Dışişleri Bakanlığı Küresel AIDS Koordinatörlüğü (S/GAC) ve PEPFAR’ı uygulayan yedi federal kurum arasında liderlerle birlikte çalışır. Ayrıca Kongre, Yönetim ve Bütçe Dairesi ve idarenin program sonuçları hakkında bilgilendirilmesini sağlar. Ayrıca yokluğunda ABD Küresel AIDS Koordinatörü adına hareket eder. Bu mevcut görevden önce, PEPFAR’ın Genelkurmay Başkanı ve en son olarak PEPFAR’ın halkla ilişkiler, politika ve kongre çabalarını denetlediği, PEPFAR’ın yeniden yetkilendirilmesi, ergen kızlar ve genç kadın portföyü ve küresel sağlık diplomasisi çabaları.

Dr. Achrekar bir kamu görevlisi olarak kariyerini küresel HIV/AIDS, kadın ve kız sağlığı ve küresel halk sağlığı gelişimine adamıştır. Hindistan’da ve daha sonra UNICEF genel merkezinde ergen sağlığı konusunda çalıştıktan sonra, 2001 yılında ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nde (CDC) bir pozisyonu kabul etti ve burada entegre ergen sağlığı programları ve hizmetlerine odaklandı. Gençlik çağlarının sağlık, güvenlik ve esenliğini iyileştirmek için ABD’de 100’den fazla kuruluş, ajans ve meslek birliğinden oluşan sağlık ve eğitim sektörleri arasında stratejik ortaklıklar oluşturan, kurumlar arası ve çok disiplinli Ulusal Ergen Sağlığını Geliştirme Girişimi’ne liderlik etti. 10-24. 2003’ten beri Achrekar, PEPFAR’ın küresel HIV/AIDS çabaları üzerinde çalışmaktadır. 2005 yılında Durban, Pretoria ve Cape Town’daki enjekte eden ve etmeyen uyuşturucu kullanıcıları ve seks işçileri arasında uyuşturucu kullanımı ve cinsel HIV risk kalıplarının hızlı bir değerlendirmesini planlamasına ve uygulamasına yerel yönetimlere yardımcı olmak için Güney Afrika’ya gitti. Ülke Görevlisi olarak görev yaptıktan sonra, CDC’nin Küresel HIV/AIDS Bölümünde ortak, sistem çapında sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve stratejilerini destekleyen Kıdemli Halk Sağlığı Müdürü oldu. 2011’de ABD Dışişleri Bakanlığı’na katıldı ve Saving Mothers, Giving Life’ın kavramsallaştırılmasına ve geliştirilmesine yardımcı oldu ve aynı zamanda anne ve yenidoğan sağlığını ve HIV hizmetlerini etkileyen bir kamu-özel ortaklığı olan bu önemli programın uygulanmasını kolaylaştırdı.

Achrekar, Chapel Hill’deki North Carolina Üniversitesi’nden Halk Sağlığı alanında Doktora, Yale Üniversitesi’nden Halk Sağlığı Yüksek Lisansı ve California Üniversitesi, Los Angeles’tan Bilim Lisans derecesine sahiptir. Santiago, Şili ve Mendoza, Arjantin’de yaşarken İspanyolca eğitimi aldı. Çok sayıda ülkede yaşadı ve çalıştı ve birden çok dil biliyor.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe