Caz Müziğine Giden Yol: Amerika'da Caz Müziğini Deneyimleyebileceğiniz Yerler
Caz Müziğine Giden Yol: Amerika'da Caz Müziğini Deneyimleyebileceğiniz Yerler
///

Caz Müziğine Giden Yol: Amerika’da Caz Müziğini Deneyimleyebileceğiniz Yerler

14 mins read

Caz müziği her yerde dinlenebilir ama onu canlı olarak dinlemek gibisi yoktur. Mum ışığının verdiği o eşsiz his, bardaklar tıngırdıyor ve müziğin kalbinde yer alan müzikal etkileşim kendi başına bir hayat sürüyor. İyi bir caz mekanı, mükemmel bir akustik, etkileyici dekor, harika leziz yemekler ve kokteyller veya sadece caz geçmişinin yaşanmışlığı aracılığıyla bu sihir duygusunu aydınlatabilir. Ve böylece kendinizi o dönemlere gitmiş bir halde yolculuğa çıkabilirsiniz.

Caz müziğine giden yol haritanız hazır. Siz de bu sihirli yolculuğa hazır iseniz  işte tam şu anda  Amerika’da caz müziğini en iyi deneyimleyebileceğiniz yerleri sizinle buluşturuyoruz.

NEW YORK:

Blue Note Jazz Club

131 W 3rd St, New York, NY 10012

bluenotejazz.com

1981’de kurulduğundan bu yana dek Blue Note Caz Kulübü, “cazın temelleri olan ilerleme ve yeniliğin teşvik edildiği ve her gece uygulandığı” bir yer olma geleneğini sürdürmüştür.

Her akşam saat 20.30’da ve 22.30’da caz müziğini sunan kulüp, cazın en büyük isimlerinin Chick Corea, Joe Lovano, Chris Botti ve John McLaughlin’in düzenli  ikametgahları için mutlaka uğraması gereken bir yer olmuştur. Fakat caz müziğinin en iyi piyanistlerinden olan Amerikalı müzisyen Chick Corea 9 Şubat 2021 senesinde aramızdan maalesef ayrıldı.

Village Vanguard

178 7th Ave S, New York, NY 10014

villagevanguard.com

Bu caz kulübünün her köşesinden caz tarihi fışkırıyor diyebiliriz. Çünkü tam olarak 1935 yılında caz impresario Max Gordon tarafından kuruldu. Şu anda yine orijinal konumunda güçlü durmaya devam ediyor ve haftanın yedi gecesi en yüksek kalitede sizlere harika bir caz deneyimi sunuyor. Caz efsanelerine ev sahipliği yapmış olan  -Sonny Rollins, Bill Evans ve Cannonball Adderley hepsi orada kaydedilmiş canlı albümlerdendir. Vanguard, Amerika’nın caz için bir numaralı adresi olmaya günümüzde de devam ediyor.

Smalls

183 W 10th St, New York, NY 10014

smallslive.com

New York’un en heyecan verici caz mekanlarından biri olan bu kıdemli kulüp Mitchell Border ve caz piyanisti Spike Wilner’ın sahibi olduğu ve işlettiği Smalls, modaya uygun, yakın ve kişisel bir ortamda her gece caz gösterileri sunuyor. En güzel yanlarından biri ise kulüp her gece yapılan müziği web sitesinde canlı olarak yayınlıyor. Böylelikle dünyanın dört bir yanından caz severlerimiz Saksafon sanatçısı J.D. Allen, gitarist Peter Bernstein ve trompet sanatçısı Joe Magnerelli gibi harika performansları canlı izleyebiliyorlar.

Jazz Standard

116 E 27th St, New York, NY 10016

jazzstandard.com

Mükemmel akustiği, temiz görüş hatları, güler yüzlü personeli ve ödüllü Güney mutfağıyla şehrin ve dünyanın dört bir yanında da bilinen caz hayranlarının favorisidir. Hem bugünün efsane sanatçılarını hem de yarının parlak yıldızlarını ağırlayan kulüp, her Pazartesi performans sergileyen Mingus Big Band’e de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca grup lideri Maria Schneider, her Şükran Günü’nde kulüpte yıllık bir haftalık ikametgah düzenliyor.

Dizzy’s Club Coca-Cola Jazz at Lincoln Center

10 Columbus Cir, New York, NY 10019

jazz.org/dizzys

New York’taki Columbus Circle’ın beş kat yukarısında yer alan Dizzy’s Club, Lincoln Center’ın gece geç saatlere kadar açık ve son derece samimi caz kulübüdür. Şehrin muhteşem manzaralarını ve iyi bir caz müziği ziyafeti sunar. Dizzy’s Club, her gece canlı şovlarla hem yerel halkı hem de ziyaretçileri şehrin en iyi caz, Güney esintili Amerikan yemekleri ve el yapımı kokteyllerinin tadını çıkarmaya davet ediyor. Kulüp, 7:30 ve 9:30 gösterileri sırasında düzenli olarak caz müziğini sunar, ancak mesai saatleri dışında 11:15’te uğrarsanız yükselişte olan bir Juilliard öğrencisini veya Lincoln Center Orkestrası’ndaki Jazz’ın bir üyesini yakalayabilirsiniz.

Smoke Jazz and Supper Club

2751 Broadway, New York, NY 10025

smokejazz.com

Smoke Jazz and Supper Club, Yukarı Manhattan caz sahnesinin mücevheridir; piyano efsanesi Harold Mabern, org ustası Mike LeDonne ve Joe Farnsworth’un de aralarında bulunduğu istikrarlı bir performans sergileyen, haftada yedi gece birinci sınıf caz sunan şık ve samimi bir mekandır. Aynı zamanda klasik Amerikan mutfağından oluşan harika lezzetlerle dolu bir menüsünden seçiminizi yapıp mumlarla aydınlatılmış masanızda harika bir caz deneyimi yaşayabilirsiniz.

NEW JERSEY:

Trumpets

6 Depot Square, Montclair, NJ 07042

trumpetsjazz.com

New Jersey, Montclair’in kalbinde yer alan Trumpets Jazz Club & Restaurant, NYC’de nehrin karşısındaki en iyi caz kulüplerine rakip oluyor. Kulüp düzenli olarak, Wynton Marsalis gibi Big Apple’dan önemli performansların yanı sıra New Jersey’i ev yapan turne sanatçılarına sahiptir. Gurme İtalyan yemekleri konusunda uzmanlaşmış bir menü, oldukça büyük bir şarap seçimi ve kaçırılmayacak bir pazar brunch’ı ile Trompet, Garden State’de caz dinlemek için en iyi yerler arasındadır.

CONNECTICUT:

Firehouse 12

45 Crown St, New Haven, CT 06510

firehouse12.com

New Haven, Connecticut’ın eşsiz bir köşesinde yer alan Firehouse 12, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde 12 hafta süren ve çok övülen bir caz dizisine ev sahipliği yapıyor. 75 kişilik oldukça bu samimi mekan, deneysel ve avangart cazda uzmanlaşmış bir kayıt stüdyosu ve plak şirketi olan Firehouse Records’a da ev sahipliği yapıyor. Kuzeydoğu’nun en iyi, en ilerici müziklerinden bazılarını dinlemek yeterli değilse, müşteriler ayrıca Firehouse 12’nin değişen mevsimlik spesiyaller, küçük tabaklar ve İtalyan piadina gözleme sandviçleri sunan tesis bünyesindeki restoranında yemek yiyebilmekteler.

The Side Door Jazz Club

85 Lyme St, Old Lyme, CT 06371

thesidedoorjazz.com

Old Lyme Inn’deki kelimenin tam anlamıyla bir “yan kapıdan” erişilen bu Connecticut caz kulübü, 2013’te açıldı ve şu anda Tri-State bölgesindeki en saygın mekanlar arasında yer alıyor. Üst düzey sanatçıların ve cazdan anlayan ziyaretçilerin akınına uğruyor. Konuklar, Old Lyme Inn restoranda bir gösteri öncesi akşam yemeğinin ve içeceklerin tadını çıkarabilir, ardından benzersiz bir caz gecesi için yan kapıdan içeri girebilirler. Her iki dünyanın da en iyisi: büyük şehir müziği ve küçük kasaba cazibesi ve misafirperverliği ile birlikte lezzetli bir yemek keyfi sunuyor.

PENNSYLVANIA:

Deer Head Inn

5 Main St, Delaware Water Gap, PA 18327

deerheadinn.com

Deleware Water Gap, Pensilvanya’daki Deer Head Inn, ülkedeki sürekli olarak işletilen en eski caz kulübü olduğunu iddia ediyor. Pocono Dağları’nda gizlenmiş 19. yüzyıldan kalma tarihi bir bina, aynı zamanda zevkle dekore edilmiş sekiz oda ve iki süit sunan, caz fikirli tatilciler için önde gelen bir yerdir. Akşam yemeği, çeşitli görkemli teklifleri içerir, tam antre menüsünden veya daha hafif yiyeceklerden seçim yapılabilir ve yerel biraların yanı sıra kapsamlı şarap, şişe bira seçenekleri mevcuttur. Canlı müzik 20:00 – 23:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

MASSACHUSETTS:

Regattabar

1 Bennett St, Cambridge, MA 02138

regattabarjazz.com

Regattabar, 1985 yılında ilk olarak etkinlik göstermeye başladı. O zamandan itibaren New England’ın önde gelen caz kulüplerinden biri haline geldi. 220 kişilik olan mekan, Cambridge’deki One Bennett Caddesi’ndeki The Charles Hotel’in üçüncü katında yer almakta ve aynı zamanda her sene yapılan bir caz festivaline ev sahipliği yapar. Boston bölgesindeki caz hayranları, New England yerlileri ve Berklee mezunlarından Mike Stern ve Avishai Cohen gibi uluslararası turneye çıkan sanatçılara kadar uzanan çeşitli caz müzisyenlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Scullers Jazz Club

400 Soldiers Field Rd, Boston, MA 02134

scullersjazz.com

İlk olarak Ekim 1989’da kapılarını açan Scullers Jazz Club, hem yerel halk için hem de ziyaretçiler için Boston’da bir dönüm noktası haline geldi. Scullers, Cecile McLorant Salvant, Brad Mehldau, Harry Connick Jr., Chris Botti, Jamie Cullam, Dee Dee Bridgwater, Christian McBride, Kenny Garrett, David Sanborn, Michael Buble, Arturo gibi sektördeki en iyi müzik sanatçılarından bazılarına ev sahipliği yaptı. Sandoval ve Wynton Marsalis, birkaç isim de dahil. DoubleTree Suites’in zemin katında yer alan kulüp, muhteşem bir ses sistemi, zengin kokteyl menüsü ve lezzetli yiyecek, tatlı seçenekleriyle bu bölgenin genelinde ünlüdür.

SOUTHEAST:

Washington, D.C.

Blues Alley

1073 Wisconsin Ave NW, Washington, DC 20007

bluesalley.com

New York Times tarafından “ülkenin en iyi caz ve akşam yemeği kulübü” olarak adlandırılan Blues Alley, Dizzy Gillespie ve Sarah Vaughan gibi uluslararası üne sahip sanatçılarını konuk etmiş bir geçmişe sahiptir. Bugün kulüp, Wynton Marsalis ve Kevin Eubanks dahil olmak üzere beğenilen sanatçılara düzenli olarak ev sahipliği yapıyor. Washington’un tarihi Georgetown bölgesinin kalbinde yer alan mekan, müşterilere 1920’lerin ve 30’ların caz kulüplerini anımsatan benzersiz bir ortam sunmaktadır. Kulüp haftanın yedi günü açıktır ve otantik Creole mutfağı, biftek ve deniz ürünleri yemekleri servis etmektedir.

SOUTH CAROLINA:

Jazz Corner

1000 William Hilton Pkwy, Hilton Head Island, SC 29928

thejazzcorner.com

2023’da 24. yılını kutlayan Jazz Corner, Güney Karolina’nın alçak bölgesinin doğal güzelliğinin ortasında, şık ama çekici bir mekanda muhteşem caz müziği ve gurme yemekler sunan bir Hilton Head dönüm noktasıdır. Merhum Caz müzisyeni ve tarihçisi Bob Masteller’ın bir hayali olan 99 kişilik Jazz Corner, yenilikçi Güney esintili yemekler ve lezzetli kokteyllerle zenginleştirilmiş birinci sınıf bir eğlence akşamının tadını çıkarmak için ideal bir ortamdır.

FLORIDA:

The Arts Garage

94 NE 2nd Ave, Delray Beach, FL 33444

artsgarage.org

Delray Beach’in sanatla dolu bu mekanı, Güney Florida topluluğuna zenginleştirici görsel ve sahne sanatları deneyimleri ve sanat eğitimi kursları sunuyor. Mekanın yıllık programlarının öne çıkan özelliklerinden biri, Stanley Jordan, Bria Skonberg, Emmet Cohen ve Tito Puente Jr. gibi sanatçıları sahneye getiriyor. Arts Garage’ın amacı, Latin cazından klezmer’e ve bluegrass’a kadar çeşitli kültürler ve deneyimler sunmaktır. Ziyaretçiler yerel sanatçıların resimlerini, heykellerini ve diğer eserlerini incelerken Güney Florida’nın en önemli müzisyenlerinden bazılarını dinleyebilmeleri için mutlaka ziyaret edilmesi gerekilen önemli mekanlardan bir tanesidir.

LOUISIANA:

Preservation Hall

726 St Peter, New Orleans, LA 70116

preservationhall.com

Preservation Hall, geleneksel New Orleans cazını onurlandırmak için 1961’de kuruldu. Fransız Mahallesi’nin tam kalbinde, St. Peter Caddesi’nde yer alan Preservation Hall mekanı, 100’den fazla yerel müzisyenden oluşan güncel bir koleksiyondan toplulukların yer aldığı, yılda 350 geceden fazla, akustik New Orleans Caz konserleri sunmaktadır. Büyüleyici bu mekan, her gece 45 dakikalık birden fazla performans sunar ve ziyaretçilere New Orleans’ın caz geçmişinin ruhlarıyla iletişim kurmaları için birçok fırsat sunar.

Snug Harbor

626 Frenchmen St, New Orleans, LA 70116

snugjazz.com

30 yılı aşkın bir süredir Snug Harbour, Crescent City’de makul fiyatlarla harika caz ve çok lezzetli yemekler sunmaktadır. Fransız Mahallesi’nin hemen dışında, Faubourg Mariginy’de bulunan 19. yüzyıldan kalma yenilenmiş bir vitrinin üç odasında yer almaktadır. Kolayca eğlenebileceğiniz bir gece için seçenekler çoktur: Konuklar restoranda yemek yiyebilir, barda birkaç kokteylin tadını çıkarabilir veya dinleme odasında Ellis Marsalis gibi yerel efsanelerin müziklerini dinleyebilirler.

TENNESSEE:

Rudy’s Jazz Room

809 Gleaves St, Nashville, TN 37203

rudysjazzroom.com

Otantik bir caz deneyimi sunan bu mekan haftanın yedi gecesi caz müziği ve ortak sahibi olan Michael Braden’ın Güney klasiklerini içeren bir menü ile izleyicileri buluşturuyor. Aynı zamanda Nashville’in caz sahnesinin merkez üssü haline gelip hem sanatçılar hem de ziyaretçiler için bir mıknatıs oldu. Mekan, ses tasarımcısı Michael Cronin tarafından titizlikle hazırlanmış muhteşem akustiği ile bölge çapında ünlüdür.

TEXAS:

Scat Jazz Lounge

11 W 4th St # 11, Fort Worth, TX 76102

scatjazzlounge.com

Tarihi Woolworth binasının bodrum katında yer alan Scat, zengin ahşap vurguları ve dekoratif kıvrımları yastıklı kırmızı perdelerle dekore edilmiş bir mekanla, aynı zamanda konforlu ve gösterişli bir atmosferde birinci sınıf caz sunuyor. Worth’s Sundance Square’de yer alan Scat, öncelikli olarak caza odaklanarak en iyi yerel, bölgesel ve ulusal yeteneklerden bazılarını sergilemektedir.

MIDWEST:

Illinois:

The Jazz Showcase

806 S Plymouth Ct, Chicago, IL 60605

jazzshowcase.com

1947’de kurulan, Chicago, Illinois’deki en eski tarihi caz kulübüdür. Cazın en büyük isimlerinden bazıları Showcase’de çaldı, bunlara yıllarca kulüpte yılbaşında sahne alan trompet sanatçısı Roy Hargrove da dahil. (Ahmad Jamal, üçlü albümü Chicago Revisited’ı 1992’de orada kaydetti.) Bugün, Caz kulübü, haftanın yedi gecesi canlı müzik sunan Chicago’da gelişen bir Caz kulübü olmaya devam ediyor. 12 yaş ve altı çocuklar için ücretsiz giriş ile ailelere yönelik Pazar matinesi de sunmaktadır.

The Green Mill Cocktail Lounge

4802 N Broadway, Chicago, IL 60640

greenmilljazz.com

1907’de kurulan ve Caz Çağı’nın tüm süslemelerini içeren, sofistike bir caz kulübüdür. Cazın geçmişinin ruhunu yansıtıyor. Bugün, Green Mill, haftanın yedi günü müzik sunmaya devam ediyor.

Constellation

3111 N Western Ave, Chicago, IL 60618

constellation-chicago.com

2013 yılında davulcu Mike Reed tarafından caz, doğaçlama ve çağdaş klasiğe odaklanarak progresif performans ve ileri görüşlü müzik sunmak amacı ile kuruldu. Kulüpte yer alan caz figürleri arasında trompet sanatçısı Avishai Cohen, davulcu Dave King ve piyanistlerden Kris Davis ve Craig Taborn yer alıyor. Mekan bu iddialı programa uyum sağlamak için, bir zamanlar Viyadük Tiyatrosu olan 7.000 metrekarelik alanı, iki performans alanı (50-75 ve 100-150 kişilik) ve tam bir bar yerini sunacak şekilde düzenledi.

MICHIGAN:

The Dirty Dog Jazz Cafe

97 Kercheval Ave, Grosse Pointe Farms, MI 48236

dirtydogjazz.com

2008’de kapılarını açan kulüp, caz müziği ve klasik bistro mutfağı için Orta Batı’nın ve dünyanın önde gelen kulüplerinden biri haline geldi. Detroit’li caz yıldızı Gretchen Valade (Mack Avenue Records’un sahibi) tarafından kurulan kulüp, samimiyeti, detaylara verilen özeni ve misafirperverliğini İngiliz tarzı bir pub’ın cazibesiyle birleştiriyor. Mekan düzenli olarak ABD’nin dört bir yanından caz efsanelerine, mevcut yıldızlara ve geleceğin harikalarına ev sahipliği yaparken, yönetici şef Andrei Neimanis’in lüks Amerikan klasiklerinden oluşan bir menü sunuyor.

MINNEAPOLIS:

Dakota Jazz Club

1010 Nicollet Mall, Minneapolis, MN 55403

dakotacooks.com

Twin Cities’de caz müzik için gidilecek bir mekandır ve dünyaca ünlü caz ve pop sanatçılarını bu mekanda sergiler. Kulüp ayrıca her mevsim değişen bir menü ile çiftlikten sofraya enfes yemekler sunmaktadır. Dakota, hormon içermeyen et ve yerel kaynaklı deniz ürünleri içeren menüye sahiptir. Caz yıldızları, bu kulübü düzenli olarak Midwest turlarında bir durak olarak seçiyor.

MISSOURI:

Ferring Jazz Bistro

3536 Washington Ave, St. Louis, MO 63103

jazzstl.org

20 yılı aşkın bir süredir Jazz St. Louis, St. Louis’de ve tüm bölgede cazın önde gelen mekanlarındandır. Wynton Marsalis, Diana Krall, Harry Connick, Jr. ve Al Jarreau dahil yüzlerce yerel ve ulusal üne sahip müzisyen, performans sezonunun bir parçası olarak her yıl sahneyi süsledi. Mekanın yakın zamanda yenilenmiş, son teknolojiye sahip Ferring Jazz Bistro’su, Saksafon sanatçısı Bob Mintzer tarafından “gezegendeki en iyi oda” olarak adlandırılan, tasarım ve akustik harikasıdır. Ayrıca lüks Amerikan yemeklerinden oluşan eksiksiz bir menü sunuyor.

COLORADO:

Dazzle

1512 Curtis Street, Denver, CO 80202

dazzledenver.com

Westword Magazine tarafından 15 yıl üst üste Denver’ın En İyi Caz kulübü olarak derecelendirilen Dazzle, Denver sanat sahnesinde canlı müzik ve mutfak temel öğesidir. Kulübün Baş Aşçısı Mario Godoy, Dazzle’ın uzun süredir deneyimli Aşçıları BJ Erickson ve Daron Edgar’ın yardımıyla yaratıcı mutfak konforunu getiriyor ve kahvaltı, brunch, öğle yemeği, akşam yemeği ve tatlılar için her yaşa hitap ediyor. Gelen konuklar bir yandan lezzetli yemekleri yerken , bir yandan da  mekanın uygun fiyatlarla klasik ve modern plaklar içeren küratörlüğünü yaptığı Vinil koleksiyonuna (Vinyl Collection) göz atabilir.

WEST:

California:

Yoshi’s

510 Embarcadero West, Oakland, CA 94607

yoshis.com

1972’de kurucusu ve adaşı Yoshie Akiba ve en iyi iki arkadaşına ait küçük bir Sushi barı olarak başladı. Sonraki 40 yılda, Yoshi’s kendisini dünyanın en saygın caz mekanlarından biri haline getirdi ve Bay Area’nın harika Japon mutfağı ve caz müziği için önde gelen konumu olarak ün kazandı. Bugün, Oakland’daki Jack London Square’in kalbinde 17.000 fit karelik bir alanı kaplayan, kaliteli ses sistemi ve tasarımıyla ödüllü 310 kişilik bir canlı performans mekanıdır. Menüde geleneksel Japon ve füzyon tarzı yemekler, eksiksiz bir bar ve seçkin kokteyller yer alıyor.

Bluewhale

123 Astronaut Ellison S Onizuka St #301, Los Angeles, CA 90012

bluewhalemusic.com

2009 yılının Aralık ayında açılan bluewhale, Los Angeles, Little Tokyo’nun kalbinde yer alan bir caz kulübü, sanat galerisi ve bardır. Caz vokalisti Joon Lee’nin buluşu olan bluewhale, hem genç hem de köklü en iyi yaratıcı müzisyenlerin en son projelerini sergilemek için gittikleri mekan haline geldi. Akustiği ile hem müzisyenler hem de hayranlar tarafından övülüyor. Bar, özenle seçilmiş viskiler, klasik ve modern kokteyller ve fıçıda olan biralar dahil olmak üzere harika bir içecek seçenekleri sunuyor.

Catalina Caz Bar & Grill

6725 Sunset Blvd, Los Angeles, CA 90028

catalinajazzclub.com

Tarihsel olarak kulüp, Dizzy Gillespie, Art Blakey ve Ray Brown gibi cazın en büyük isimlerinden bazılarını konuk etti. Bugün, eski dönemleri hissettiren dekoruyla mekan caz müziğini mükemmel bir akşam yemeği menüsü ile birleştirmeye devam ediyor. Stevie Wonder, Chick Corea ve diğer L.A. müzik ünlüleri seyirciler arasında ve sahnede yer aldılar.

The Baked Potato

3787 Cahuenga Blvd, Studio City, CA 9160

thebakedpotato.com

1970’ten beri harika müzisyenleri sahnesinde konuk eden kulüp,  müziği ve harika yemeklerin rakipsiz birleşimi ile dünyanın dört bir yanından sanatçıları ve dinleyicileri kendine çekiyor. Her gece caz yelpazesinden eşsiz müziklerin yer aldığı konserler düzenlenmektedir. Müşteriler, akçaağaç jambonu, mısır ve ananas dahil olmak üzere herhangi bir şekilde fırında patates sipariş edebilirler.

WASHINGTON:

The Triple Door

216 Union St, Seattle, WA 98101

thetripledoor.com

The Triple Door’a ev sahipliği yapan tarihi Mann binası, aslen 1926’da açılan bir vodvil evi olan Embassy Theatre’a ev sahipliği yapıyordu. Rick ve Ann Yoder 1999’da tarihi binayı satın aldıklarında yenileme planları basitti. Samimi ve rahat bir alan yaratmak sanatçıları izleyicilerine bağlayacaktı. Bugün, kulüp, Seattle caz sahnesinde sesi, aydınlatması, atmosferi, misafirperverliği ile bölge çapında tanınan bir mekandır. Menüsünd ise yerel menülere ve  Pasifik Kuzeybatı deniz ürünlerine öncelik veren, kulübün kardeş restoranı Wild Ginger’dan ödüllü Güneydoğu Asya yemekleri yer almaktadır.

Sizlere caz müziğine giden yol haritamızı sunduk. Şimdi ise yazımda bahsetmiş olduğum New York’ta bulunan Blue Note Jazz Club’a her daim gelen, 2021 yılında aramızdan ayrılan  Amerika’lı caz piyanisti Chick Corea’nın en iyi şarkılarının yer aldığı listeyi dinleyebilmeniz için sizlerle buluşturuyoruz. Keyifli dinlemeler.

Chick Corea Best Songs-Chick Corea GREATEST HITS (FULL ALBUM)

5/5 - (126 votes)

Özlem Şafak

17 Ekim 1990 Tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Babası Mehmet ŞAFAK'ın TRT İzmir Radyosu TSM Ses Sanatçısı olması dolayısı ile müzikle doğup büyüdü. İzmir Yaşar Üniversitesi'nin Opera bölümünün yetenek sınavını burslu olarak kazanıp, ilk yıl eğitimini Opera Bölümünde tamamladı. Daha sonraki yıllarında ise Caz Bölümünün açılmasıyla Caz Vokal Bölümüne geçiş yaptı. Üniversite eğitimi süresince Caz Vokal, Klasik armoni, Piano, Flüt, Caz Armonisi, Caz Tarihi ve Caz Ritmleri, Caz Ensemble ve Improvisation dersleri alarak Üniversite'nin ilk Caz Bölümü eğitimi alan öğrencilerinden olarak başarılı bir şekilde yarım dönem erken mezun oldu. YouTube Kanalında, Pandemi döneminde Cover Videoları hazırlayıp müzikseverlerle paylaştı. Müzik hayatına şu anda kendi beste çalışmaları ve konserler ile devam etmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe