Amerika’da Yaşam Maliyetleri Nedir? Amerika’da 2022 Elektrik, Su, Doğalgaz Masrafları Ne Kadar?
Amerika’da Yaşam Maliyetleri Nedir? Amerika’da 2022 Elektrik, Su, Doğalgaz Masrafları Ne Kadar?
//

Amerika’da Yaşam Maliyetleri Nedir? Amerika’da Elektrik, Su Ve Doğalgaz Masrafları Ne Kadar?

3 mins read

ABD’de yaşamanın maliyeti, tercih edilen eyalet ve şehre göre değişir. Her ülkede olduğu gibi, metropol şehirlerde konaklama ve yaşama maliyeti diğer küçük ve daha az popüler şehirlere göre daha yüksektir. Yaşam maliyetlerine günlük yemek, aylık ısıtma faturaları, kamu hizmetleri, kitaplar, sağlık sigortası, ulaşım ve kişisel harcamalar dahildir.

Bütçe hazırlanırken dikkate alınması gereken maliyetlerden biri, ABD’de “hizmet/kamu hizmeti” olarak bilinen elektrik, su, ısınma gibi konaklama ile ilgili maliyetlerdir. Amerikalıların bu masraflar için ödediği ortalama maaş eyaletten eyalete değişir. Amerika Birleşik Devletleri’nde en yüksek faturaları ödeyen eyalet Alaska, en düşük ödeyen eyalet ise New Mexico. Alaska’da, kamu hizmetleri için aylık ortalama ödeme 496 $ iken, New Mexico’da bu ödemeler ayda 232 $’dır.

Yemek maliyetleri, insanların dışarıda yemek yeme ve evde yemek pişirme tercihlerine ve yeme alışkanlıklarına göre değişiklik göstermektedir. USDA’nın Gıda ve Beslenme Departmanına göre, bir öğrenci Amerika Birleşik Devletleri’nde gıda için ayda 163-367 dolar harcıyor. Evde yemek yapma seçeneği çok avantajlı çünkü ABD pazarı çok uygun fiyatlar sunuyor ve seçenek sağlıklı beslenmeyi destekliyor. ABD’nin birçok yerinde Walmart, Target, Costco, Trader Joe’s ve diğerleri gibi zincirler, sundukları geniş ürün yelpazesinde ve indirimli gıda alışverişi fırsatlarında avantaj sağlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde farklı öğünler için sağlıklı ve besleyici bir menü hazırlamak için yapılan gıda alışverişinin maliyeti kişi başı aylık 250$ civarındadır. Dışarıda yemek yemeyi seçerseniz, bir restoranda kişi başı günlük 3 öğün (kahvaltı, öğle ve akşam yemeği dahil) yeme ve içme maliyeti yaklaşık 43 $’dır.

Amerika’da Elektrik, Su, Doğalgaz Maliyetleri Ne Kadar?

Elektrik, su, ısıtma, çöp toplama ve kanalizasyon şebekesi ile ilgili maliyetler Amerika Birleşik Devletleri’nde “kamu hizmetleri” veya “kamu hizmetleri” olarak bilinir. Bir ev kiralarken, bazı durumlarda kamu hizmetleri adı verilen ek masraflar kiraya dahil edilir ve bazı konaklamalarda kiracı bu masrafların bir kısmını veya tamamını ödemek zorunda kalabilir. Elektrik maliyetleri evin büyüklüğüne, ısınma için elektrik kullanıp kullanmadığına ve ne kadar elektrik kullanıldığına göre değişir. Bir kişinin aylık elektrik faturası 50-100 dolar civarındadır. Isınmak için elektrik kullanan bir evin aylık elektrik faturası yaklaşık 150 dolardır. Bir diğer gider kalemi olan ısınma için de aylık ortalama 50-100 dolar ayrılmalı. Su, çöp toplama ve kanalizasyon giderleri genellikle konaklama bedeline dahildir ve ev sahibine aittir. Ortalama bir Amerikalı bu ürünler için ayda yaklaşık 70 dolar ödüyor.

Bu maliyetlere ek olarak aylık ortalama telefon abonelik ücreti 50$ ve ortalama kablosuz ev internet ücreti ise 50$’dır. Amerikalıların bu masraflar için ödediği ortalama maaş eyaletten eyalete değişir. ABD’de, kamu hizmetleri için en yüksek ödeme yapan eyalet Alaska’dır ve en düşük ücretli eyalet New Mexico’dur. Alaska’da, kamu hizmetleri için aylık ortalama ödeme 496 $ iken, New Mexico’da bu ödemeler ayda 232 $’dır.

ABD’de Eyaletlere Göre Yaşam Maliyetleri Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamanın maliyeti, ikamet edilen eyalete göre değişir. Büyük metropol alanlarda ve popüler şehirlerde konaklama ve yaşam maliyetleri, birçok iç seçenekten daha pahalıdır. Öğrencilerin en sevdiği eyaletler yaşam maliyetine göre gruplandırıldığında, ABD’deki en düşük yaşam maliyeti eyaletleri Ortabatı’daki 12 eyalettir.

(Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Ohio, Wisconsin) Ancak, Doğu Sahili ve Kuzeydoğu Eyaletinde (Connecticut, Florida, Georgia, Maine, Maryland, Massachusetts, Yeni Hampshire, New Hampshire, New York). New Jersey, New York, Kuzey Karolina, Pensilvanya, Rhode Island, Güney Karolina, Virginia) ve Batı Kıyısı eyaletleri (Kaliforniya, Oregon, Washington ve Hawaii) pahalıdır. Amerikalıların elektrik, su ve gaz gibi hizmetler için ödediği ortalama ücretler de eyaletlere göre değişiyor. ABD’de, kamu hizmetleri için en yüksek ödeme yapan eyalet Alaska, en düşük ücretli eyalet ise New Mexico’dur. Alaska’da, kamu hizmetleri için aylık ortalama ödeme 496 $ iken, New Mexico’da bu ödemeler ayda 232 $’dır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe