Amerika vizesi almak zor mu? ABD vizesi kolay alınır mı?
Amerika vizesi almak zor mu? ABD vizesi kolay alınır mı?
//

Amerika vizesi almak zor mu? ABD vizesi kolay alınır mı?

1 min read

ABD vizesi, alınması en zor vizelerden biri olarak bilinir, ancak aslında profiliniz ABD’ye seyahat amacınıza uygunsa, ABD vizesini almak sandığınız kadar zor değildir. ABD’de bunu kanıtlamak için belgeler sunabilirsiniz.

İhtiyacınız olan ABD vizesini alabilmeniz için öncelikle seyahat amacınıza uygun bir kişisel profile sahip olmanız, gerekli belgelere sahip olduğunuzu kanıtlayabilmeniz ve vize görüşmesi sırasında kendinizi doğru ifade edebilmeniz gerekmektedir. ABD vize memuru tarafından İngilizce veya Türkçe sorular Sorun. Vize almaya uygun olmanıza ve gerekli belgeleri sunmanıza rağmen, vize memuru ile yüz yüze görüşmeniz aslında vize görüşmenizin sonucunu belirleyecektir. Vize görevlisi ABD’ye gitmenize aldırmaz, ABD’ye dönmenize karar verirse vizenizi onaylar.

ABD vize memurları, çalıştıkları ülkenin sosyoekonomik koşullarını çok iyi bilen, alanında deneyimli ve yaşadıkları ülkeyi tanıyan kişilerdir. Vize görüşmesi sırasında belgelerinizi kontrol ederken çeşitli sorular sorarak profilinizin başvurduğunuz vize türüne uygun olup olmadığını anlamaya çalışacaktır.

Olumlu bir vize görüşmesi için genel gerekçeler, Amerika Birleşik Devletleri’ne gittikten sonra Türkiye’ye dönmenizi gerektirecek ekonomik ve sosyal bağlantılarınızın olduğunu kanıtlamanızı gerektirir. Türkiye’deki mesleğiniz, geliriniz, ek geliriniz, çalıştığınız şirkette ne kadar süredir çalıştığınız, varlıklarınız (ev ve araba gibi), banka hesabınızdaki finansal akışlar ile ilgili şüpheli kanıtlar ve finansal kaynakların olup olmadığı Amerika Birleşik Devletleri seyahatiniz için ödeme yapmak için banka hesabınızda.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe