Amerika Gazetesi Olarak VOA Türkçe Muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!
Amerika Gazetesi Olarak VOA Türkçe Muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu'na Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!
/

Amerika Gazetesi Olarak VOA Türkçe Muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu’na Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!

1 min read

VOA Türkçe Ankara muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Sinan Ateş cinayetiyle ilgili sorduğu bir sorunun ardından tartaklandı.

Sosyal medyada da hedef gösterilen Yıldız Yazıcıoğlu’na yönelik saldırıya gazeteci örgütlerinden ve vatandaşlardan sert tepki geldi.

Yıldız Yazıcıoğlu Kimdir?

44 yaşındaki Yıldız Yazıcıoğlu, 1977 yılında Almanya’da doğdu. Lisans eğitimini 1994-1998 yıllarında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde tamamladı. Meslek hayatına 1997 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde stajyer olarak başladı. 1998-2000 yıllarında lisansüstü eğitimine devam etti. 2000’den Mayıs 2009’a kadar Ulusal gazetede şehir muhabiri olarak göreve başladı ve cumhurbaşkanlığı ve meclis muhabirliği görevine transfer oldu.

2009-2011 yılları arasında profesyonel kariyerine ABD’de Washington DC’de devam etti. Burada ABD, TurkishNY’de A Haber kanalı ve İstanbul’da T24 haber sitesi gibi farklı medya kuruluşlarında temsilcilik ve yorumculuk yaptı. Washington DC’de Amerika’nın Sesi (VOA) organizasyonunda muhabirlik eğitimi aldı ve çalıştı. İyileşen toplama kampını ilk elden gören ve ABD Başkanı Barack Obama’nın Küba adasındaki Guantanamo’da orduyu neden durduramadığını açıklayan bir dizi makale yayınlayan bir Türk gazeteciydi.

5/5 - (2 votes)
Haber Oku
Tidings Globe