Altı Tesla çalışanı cinsel taciz iddiasıyla ek dava açtı!
Altı Tesla çalışanı cinsel taciz iddiasıyla ek dava açtı!

Altı Tesla çalışanı cinsel taciz iddiasıyla ek dava açtı!

1 min read

Bir Tesla çalışanı, elektrikli otomobil üreticisini misilleme yapmakla ve Fremont fabrikasında “sürekli ve yaygın” cinsel taciz modelini engelleyememekle suçlayarak Çarşamba günü dava açtı. 

Tesla fabrikada bir montaj hattı işçisi olarak çalıştı Erica Bulut, , Kaliforniya’nın Alameda County Üstün Mahkemesi’nde dava açtı. Dava, Tesla’yı ve Cloud’un eski yöneticisi de dahil olmak üzere diğer sanıkları, işçinin sürekli olarak tacize ve istenmeyen ilerlemelere maruz kalmasına izin vermekle suçluyor.

Davada adı geçen yönetici Tesla ve CEO Elon Musk, Insider’dan gelen bir yorum talebine yanıt vermedi.

Cloud’un davası, eski yöneticisinden “neredeyse her gün cinsel tacize” maruz kaldığını belirtti. Dava, yöneticinin “dizlerinin üstüne çöküp evlilik teklif edeceğini” ve ayrıca “sarılıp masaj yapacağını” ve ilerlemeleri birçok kez reddettiğini söyledi. 2020 baharında, yönetici Cloud’a “birkaç kez ‘kararmış’ olduğunu ve penisine atıfta bulunarak ‘orada büyük olduğunu’ söyledi. Dava, yöneticinin eylemlerinin oldukça agresif olduğunu ve “güvenliğinden korkmasına” neden olduğunu söyledi.

Dava, yöneticiyi ekibe bildirdikten sonra Tesla’nın İnsan Kaynakları departmanının Cloud’un şikayetlerini ele almasının iki ila üç ay sürdüğünü söyledi. Cloud, yöneticiyle çalışmayı bıraktıktan sonra, iddia edilen tacizi bildirmesi sonucunda “düşmanca bir çalışma ortamına” maruz kaldığını söyledi. Dava, Cloud’un eve erken gönderildiğini veya birkaç kez “keyfi nedenlerle” çalışmamasının istendiğini ve bunun sonucunda ücretlerini, ikramiyelerini ve yan haklarını kaybettiğini söyledi.

Cloud ve avukatları, Tesla’nın iddia edilen cinsel tacizi önlemede başarısız olarak ve iddiaları bildirdikten sonra Cloud’a misilleme yaparak yasaları, özellikle Adil İstihdam ve Konut Yasasını çiğnediğini söylüyor. Avukatlar tazminat ve tazminat, tespit ve ihtiyati tedbir ve avukatlık ücreti talep ediyor.

Cloud’un davası, başka bir işçinin fabrikada cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmesinden birkaç hafta sonra geldi. Kasım ayında Jessica Barraza , Tesla’ya şirketin bir “kardeş evi” gibi çalıştığını söyleyen bir dava açtı . O sırada Washington Post , Fremont fabrikasındaki mevcut ve eski üç Tesla çalışanının, sahada cinsel tacize tanık olduklarını veya yaşadıklarını söylediğini bildirdi.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe