Adirondack Dağları Gezi Rehberi
Adirondack Dağları Gezi Rehberi

Adirondack Dağları Gezi Rehberi! Adirondack Dağları Nerede?

3 mins read

İster açık hava etkinliklerini, ister spor tarihini seviyor, ister güzel manzarayı seviyor olun, kuzey New York’un Adirondacks bölgesine bayılacaksınız. New York şehrinin yaklaşık 290 mil kuzeyinde, Boston’un 250 mil kuzeybatısında ve Montreal’in 110 mil güneyinde yer alan Adirondacks, bölgenin hareketli metropollerinden hoş bir mola sunuyor. Kış aylarında ziyaretçiler kayak, kar ayakkabısıyla yürüyüş, kızak ve köpek kızağı gibi bir dizi açık hava etkinliğine katılabilir. Yaz mevsimi geldiğinde, gezginler bisiklete binmeye, balık tutmaya, yürüyüşe, kanoya ve akarsu raftingine gidebilirler. Yılın hangi zamanı olursa olsun, Placid Gölü, Saranac Gölü gibi keşfedilecek nefes kesici manzara seçeneklerine sahip olacaksınız. ve Tupper Gölü – 12 bölgeye yayılmış 6 milyon dönümden fazla sayesinde.

Adirondacks’ın açık hava maceralarına bir mola vermek isteyenler için şanslısınız: Bu dağlık alan aynı zamanda birçok tarihi hazineye sahiptir. Lake Placid’de gezginler, Olimpik Atlama Kompleksi’ni , Olimpik Spor Kompleksi’ni ve Lake Placid Olimpik Müzesi’ni keşfederken Olimpiyatlarla ilgili her şeyi deneyimleyebilir . Ve eğer spor tarihi senin işin değilse, John Brown Farm State Tarihi Bölgesi de var.Kölelik karşıtı John Brown’ın mezarı ve eski evi olan . Ek teklifler arasında çeşitli mevsimlik etkinlikler, butik mağazalar ve Adirondacks’tan ilham alan gastropub’lar ve kaliteli yemek mekanları yer alır. Akşam için emekli olmaya hazır olduğunuzda, geleneksel kamp alanları ve şirin oda kahvaltılardan lüks kulübelere ve lüks tatil köylerine kadar çok sayıda konaklama seçeneği bulacaksınız.

Hangi Mevsimde Gidilir?

Adirondacks’ı ziyaret etmek için en iyi zaman, havanın sıcak olduğu ve en iyi sitelerin daha uzun saatler boyunca açık olduğu Mayıs-Ağustos arasıdır. Ancak bölge yılın bu zamanında kalabalık olabiliyor, bu yüzden en az üç ay önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Kasım-Nisan arası, kış sporları sezonunu tüm hızıyla yaşamak için en iyi zamandır, ancak tek haneli sıcaklıklara hazırlıklı olun. Eylül ve Ekim ayları genellikle daha az kalabalıktır, ancak daha küçük köylerdeki (Paul Smiths gibi) işletmeler kış sezonu için dükkanlarını kapatacak.  

Neler Yenilebilir?

Adirondack mutfağında bölgenin çarpıcı manzarası ve tarım gelenekleri ön plandadır. İster bir yürüyüş için piknik yapın, ister bir gastropubda yerel biraların ve mevsimlik lezzetlerin tadını çıkarın ya da lüks veya aile dostu bir ortamda kaliteli yemeklerin tadını çıkarın, iştahınızı doyurmak için aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey olacak.

Adirondacks’ta sunulan en iyi mevsimlik yemeklerden bazıları için eski akşam yemekleri, Five Corners Cafe’yi ziyaret etmenin bir zorunluluk olduğunu söylüyor. Küçük olmasına rağmen, bu restoran kuzu rafı ve ricotta gnudi gibi hayranların favorilerini içeren menüsüyle büyük bir izlenim bırakıyor. Gezginlerden övgü alan diğer bir bütçe dostu seçenek ise Lisa G’s . Klasik rahat yiyeceklere modern bir yorum getirmesiyle tanınan Lisa G’s, kısmen köfte, pancarlı risotto ve tavuk parmesan gibi yemekleri sayesinde hem yerli halk hem de turistler arasında bir hit.

Biraz daha fazla para harcamak istiyorsanız, gezginler kendinize The View’da bir yemek ısmarlamanızı tavsiye ediyor . Dağlara bakan ve taş şömine, boynuzlu avizeler ve aydınlatma armatürleri içeren ahşap bir yemek odasında yer alan The View, kaz ciğeri, kızarmış domuz yanağı ve ev füme alabalık gibi teklifler içeren mevsimlik, yerel kaynaklı bir menü sunmaktadır. Yine de, bölgedeki tüm kaliteli yemek mekanlarının hızla dolduğunu unutmayın, bu nedenle rezervasyonlarınızı önceden yapın.

Nerelerde Gezebilirsiniz?

Adirondacks’ta dolaşmanın en iyi yolu, ister kendi arabanız ister kiralık arabanız olsun. Bir tekerlek takımına sahip olmak, bölgenin muhteşem manzarasını kendi hızınızda deneyimlemenizi sağlar. Ayrıca, Adirondacks’ın ideal konumu, bölgeye bir günlük sürüşle kolayca erişilebilir olmasını sağlar. Bununla birlikte, New York City’deki Penn İstasyonu’ndan Lake Placid’e Amtrak’a atlamak, bir araç getirmeyi düşünmüyorsanız mükemmel bir alternatiftir. Başka bir seçenek: Saranac Gölü’ndeki Adirondack Bölge Havalimanı’na (SLK) veya Plattsburgh Uluslararası Havalimanı’na (PBG) uçmak ve oradan araba kiralamak. Her iki durumda da, çeşitli alanları ve ilgi çekici yerleri ziyaret etmek istiyorsanız direksiyonun başına geçmeyi planlayın.. Araziyi su yoluyla elde etmeyi tercih ediyorsanız, belirli bölgelerde dolaşmanın popüler bir yolu tekne gezintisi olduğunu göreceksiniz.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe