ABD'nin NATO Ülkelerine Silah Satışı İki Katına Çıktı
ABD'nin NATO Ülkelerine Silah Satışı İki Katına Çıktı
//

ABD’nin NATO Ülkelerine Silah Satışı İki Katına Çıktı

1 min read

Washington’un 2022’de NATO üyelerine silah satışını neredeyse ikiye katlaması, Ukrayna’daki savaşla ilgili artan güvenlik endişeleriyle doludur. En büyük alıcılar olan Polonya ve Baltık ülkeleri, 28 milyar dolarlık silah anlaşması imzalamasıyla dikkat çeken ülkeler arasında yer aldı.

Tüm büyük ABD silah tüccarlarının hisseleri, Ukrayna ihtilafının Avrupa askeri stoklarını tüketmesiyle yükseldi. 2022 yılına kadar ABD’nin NATO ülkelerine yaptığı silah satışlarının hacmini ve değerini neredeyse iki katına çıkarmak.

Foreign Policy dergisinin Perşembe günü bildirdiğine göre, ABD hükümeti 2021’de NATO üyelerine tahmini 15,5 milyar dolar değerinde 14 büyük silah satışını onayladı. 2022 yılı sonuna kadar yaklaşık 28 milyar dolar değerinde 24 anlaşmayı onayladı.

Bu anlaşmaların bazıları yıllar önce müzakere edilmiş olsa da, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekatı NATO’nun Avrupalı ​​üyelerini askeri harcamaları artırmaya ve Ukrayna kuvvetlerine bağışlanan araç, silah ve mühimmatı ikmal etmeye zorladı.

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe