ABD'de 4,5 milyar dolarlık kripto vurgununda Heather Reyhan Morgan adlı Türk damgasını vurdu!
ABD'de 4,5 milyar dolarlık kripto vurgununda Heather Reyhan Morgan adlı Türk damgasını vurdu!
//

ABD’de 4,5 milyar dolarlık kripto vurgununda Heather Reyhan Morgan adlı Türk damgasını vurdu!

2 mins read

Dünyanın konuşmuş bulunduğu milyar dolarlık kripto para vurgununda son dakika. Amerika Adalet Bakanlığı, 2016’da sanal para borsası Bitfinex’in hacklenmesi üstüne çalınan milyar dolar (Şu anki sayısal kıymeti milyar dolar) sayısal tutarındaki kripto parayı ele geçirdi. Bakanlık, tutuklanan 34 yaşındaki Ilya Lichtenstein ve 31 yaşındaki Heather Reyhan Morgan çiftinin New York kentinin Manhattan bölgesinde yaşadıklarını belirtti.

Adalet Bakanlığı, Heather Morgan ve kocası Ilya Lichtenstein’ın Salı günü tutuklandığını ve 2016 senesinde sanal kripto para borsası Bitfinex’i amaç alan bir hack esnasında çalınan milyarlarca dolar değerinde bitcoini aklamakla suçlandığını söyledi.

Morgan’ın tutuklandığı haberinin sonrasında insanların onun büyük online ayak izini bulması uzun sürmedi. Morgan, o zamandan beri YouTube ve Spotify’daki rap şarkıları ve Forbes amacıyla yazdığı makaleler de dahil olmak üzere geniş sosyal medya zenginliği nedeniyle viral duruma geldi.
Şimdi, Morgan’ın online zenginliği, suçlandığı operasyon kadar bir gösteri durumuna geldi.

Amerika Adalet Bakanlığı, kripto para borsası Bitfinex’in 2016’da hacklenmesi esnasında çalınan aşağı yukarıyaya milyar dolar sayısal değerinde kripto paranın ele geçirildiğini ve 2 ferdin tutuklandığını bildirmişti. Ağustos 2016’daki Bitfinex saldırısı, şimdiye kadar kaydedilen en büyük kripto soygunlarından biriydi. Hırsızlık haberleri o devre Bitcoin’in sayısal kıymetini yüzde 20 düşürmüştü.

Amerika Adalet Bakanlığı’ndan açılan yazılı açıklamada, Bitfinex’in 2016’da hacklenmesi esnasında çalınan 119.754 Bitcoin’i aklamak amacıyla komplo kurmuş oldukları iddiasıyla Ilya Lichtenstein ve eşi Heather Reyhan Morgan’ın tutuklandığı aktarıldı.

Açıklamada, laf konusu hack esnasında çalınan milyar doların üstünde değere haiz kripto para birimine el konulduğu kaydedildi. Adalet Bakanlığının açıklamasında, laf konusu devrede çalınan kripto paraların toplam sayısal değerinin ise şu anda aşağı yukarıya milyar dolar bulunmuş bulunduğu anlatım edildi.

Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, mevzuya dair değerlendirmesinde, ele geçirilen tutarın Adalet Bakanlığı’nın şimdiye kadarki en büyük mali haczi bulunduğunu duyurdu.

HEATHER “REYHAN” MORGAN KİMDİR?

31 yaşındaki Heather Morgan, kendisini LinkedIn girişimci, üretken yazar, saygısız komik rapçisi ve yüksek ilerleme potansiyeline haiz B2B uygulama şirketlerinde yatırımcı olarak tanımlıyor.
Heather Morgan, sık sık Türkiye’ye has içeriklerle paylaşımlar yapıyor. Heather Morgan’ın Türk bulunduğuyla alakalı herhangi bir kayıt yer almıyor. Morgan kendisini “Turkish Martha Stewart” olarak tanıtıyor.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe