California'da Yangın Alarmı Verildi
California'da Yangın Alarmı Verildi

California’da Yangın Alarmı Verildi

1 min read

ABD’nin Californiya vilayetindeki 2 değişik bölümde ortaya gelen yangınlar paniğe namacıyla oldu.
ABD’nin Californiya vilayetinde tespit edilen 2 değişik bölümde yangın çıktı. Yüksek sıcaklıkların ve Santa Ana yellarının etkisiyle dün başlayan yangınlar namacıylaiyle çoğu bölümde tahliye emri verildi. İlk olarak Orange County’deki Laguna Beach’te başlayan ve “Emerald” olarak da nitelendirilen yangında, parasal hasar oluşmadığı öğrenildi. Hafta sonu süresince devam etmesi beklenilen yangın ile alakalı açıklama yapan Orange County İtfaiye Kurumu Başkanı Brian Fennessy, “Artık bir yangın mevsimimiz yok. Bir yangın senesi geçirdik. Yangınların çıkması amacıyla düşük nem ve yel yeterli” dedi.

Laguna Beach İtfaiye Şefi Mike Garcia, bölge sakinlerine verdiği tahliye emirlerinin kaldırıldığını ancak tehlike arz namacıyla bir halde tahliyeye hazır halde olmalarını bildirirken, “Tahliye emirlerinin kaldırılmış olması tamamiyle güvende olduğumuz manasına gelmiyor. Bu hafta sıcaklıklar yüksek olacak ve kuvvetli yellar yaşanabilir. Yangın amacıyla ideal bir hava var ve bu hafta süresince devam edecek” dedi.
İtfaiye Sözcüsü Yüzbaşı Paul Holday, Emerald yangını namacıylaiyle 145 dönümlük kısmın yandığını ve dün gece itibariyle alevlerin yüzde 20 oranında denetim altına alındığını açıkladı.

İtfaiye ekiplerinin Orange County’deki yangına araya girmek ettiği esnada, 2. yangın haberi ise Whittier kentinden geldi. Los Angeles County İtfaiye Departmanından oluşturulan açıklamada, bir bireyin hafif şekilde yaralandığı, 2 evin yandığı ve bir evin de yangında hasar gördüğü belirtildi. “Sycamore” olarak da nitelendiren yangın ilk olarak Sycamore Parkı yakınlarında başladı ve 7 dönümlük kısmı küle çevirdi. Vaka yerine gelen ekipler, yangının çıkış namacıylaiyle alakalı tahkîkat başlatıldığını söyledi.

Kaynak: haberkriz.com

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe