ABD ve Türk ordusunun askeri yoğunluğu ve işbirliği son yılların zirvesinde!
ABD ve Türk ordusunun askeri yoğunluğu ve işbirliği son yılların zirvesinde!
//

ABD ve Türk ordusunun askeri yoğunluğu ve işbirliği son yılların zirvesinde!

1 min read

Geçtiğimiz haftalarda ABD ve Türk donanmasının Akdeniz’de ABD’ye ait dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ile düzenlediği tatbikattan sonra son olarak geçtiğimiz gün Konya’da ABD ve Türk Özel Kuvvetleri hava indirme tatbikatı gerçekleştirdi.

Türk ve Amerikan askerleri birlikte son yılların en yoğun askeri işbirliği ve tatbikatlarını gerçekleştiriyor. ABD ve Türkiye arasındaki işbirliklerinin ve tatbikatların yoğunlaşmasının sebebi iki ülkenin önümüzdeki yıllarda Ortadoğu’da stratejik ortaklık ve misyonlarının alacağı yeni plan ve durum ile ilişkili olması muhtemel.

5/5 - (5 votes)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe