ABD, Pasifik adalarındaki iklim yatırımlarını hızlandırıyor
ABD, Pasifik adalarındaki iklim yatırımlarını hızlandırıyor
/

ABD, Pasifik adalarındaki iklim yatırımlarını hızlandırıyor

1 min read

Başkan Biden, ABD‘nin uzun süredir devam eden ortaklarına olan artan taahhüdünün bir parçası olarak Pasifik ada ülkeleri için 810 milyon dolarlık finansman açıkladı. Biden, 29 Eylül’de Washington’da düzenlenen ve 15 ülkenin katıldığı ilk ABD-Pasifik Adası Ülkeleri Zirvesi’nde, “Pasifik’te ve Pasifik Adalıları için güvenlik bizim için her zamanki gibi kritik olmaya devam ediyor” dedi. Beyaz Saray bir bilgi notunda, son on yılda ABD’nin Pasifik adalarına doğrudan 1,5 milyar dolardan fazla para sağladığını söyledi. 810 milyon dolar, başkanın Pasifik adaları için “varoluşsal tehdit” olarak adlandırdığı iklim değişikliğinin sonuçlarını ele almak için 130 milyon dolar içeriyor . İklim finansmanı, Pasifik ada ülkelerinin halk sağlığı ve gıda güvenliği üzerindeki iklim etkilerine hazırlanmalarına yardımcı olacak ve aşırı hava olayları için erken uyarı sistemlerini güçlendirecek. Özel finansman için 400 milyon dolarlık ek bir kaldıraç sağlayacak.

Biden, 28-29 Eylül zirvesinin “ortak geleceğimiz etrafında birbirimize olan kalıcı bağlılığımızı derinleştirmek; Hepimizi tehdit eden iklim kriziyle mücadele taahhüdümüz.” Başkan, ABD’nin Pasifik ada ülkeleriyle ilişkisine öncelik vermek ve bölgedeki refahı artırmak için ilk Pasifik Ortaklık Stratejisini açıkladı. Strateji, Amerika Birleşik Devletleri’nin Şubat ayında yayınlanan ve Amerika’nın Hint-Pasifik ortaklarına olan bağlılığını teyit eden ve daha fazla işbirliği için adımları belirleyen Hint- Pasifik stratejisine dayanıyor.

Yakın zamanda açıklanan yardım, Biden yönetiminin Güney Pasifik Tuna Antlaşması ile bağlantılı 10 yıl boyunca 600 milyon dolarlık ekonomik yardım desteğini de içeriyor. Bu yardım, Kongre tarafından onaylandığı takdirde, balıkçılıkla ilgili ekonomik kalkınmayı, iklim direncini ve deniz güvenliğini destekleyecektir. Biden yönetimi, bu finansman taahhütlerini yerine getirmek için Kongre ile birlikte çalışacak. Zirvenin açılış gününde, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Bu zirve, bu yönetimin, öncelikleriniz, fikirleriniz, bölgenin ve dünyanın geleceği için umutlarınız hakkında doğrudan sizden haber almak için yaptığı en son çabadır, ve özellikle bunları başarmak için birlikte nasıl çalışabileceğimizi.”

ShareAmerica

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe