cinsiyet eştiliği
cinsiyet eştiliği
/

ABD dünya çapında cinsiyet eşitliğini nasıl teşvik ediyor?

3 mins read

Amerika Birleşik Devletleri, dünya çapında cinsiyet eşitliğini ve eşitliğini ilerletmek için uluslararası ortaklarla birlikte çalışır. ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Kadın Sorunları Ofisi üst düzey yetkilisi Katrina Fotovat, New York’taki BM Genel Kurulu’nun oturum aralarında yaptığı konuşmada, kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesini, barış ve güvenliğini desteklemenin ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin ele alınmasının güvenli toplumlar için gerekli olduğunu söyledi.

Fotovat, 22 Eylül’deki brifinge “Kadınlara masada yer verildiğinde, kızlar okuldayken, yasaların cinsiyet gözetmeksizin herkesin haklarını koruduğu zaman, ülkeler ve toplulukların daha güvenli olduğunu biliyoruz” dedi. ABD, dış yardımının kadınları koruyup yüceltmesini sağlamak için adımlar atıyor” dedi. 11 Ekim, kadınların ve kız çocuklarının karşılaştığı zorlukların tanınması ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çabaların desteklenmesi için Uluslararası Kız Çocukları Günü olarak belirlenmiştir.

7 Eylül tarihli bir raporda BM, dünyanın 2030 yılına kadar toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamada yetersiz kaldığını söylüyor. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde İlerleme: Toplumsal Cinsiyet Anlık Görüntüsü 2022 (PDF, 476KB) adlı rapor, COVID-19 pandemisine ve “ kadınların cinsel ve üreme sağlığı ve haklarına yönelik tepkiler” ilerlemeye zarar verdi. Amerika Birleşik Devletleri’nin toplumsal cinsiyet eşitliğini ve eşitliğini ilerletme çabaları arasında: Çatışmayla bağlantılı cinsel şiddete (CRSV) karşı BM çabalarını destekler: 22 Eylül’de, Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, BM Genel Sekreterinin Çatışmada Cinsel Şiddet Özel Temsilciliği (GSÖT) için ek 400.000 $’lık bir ek bütçe açıkladı. ofis için toplam ABD fonu 2022’de 2 milyon dolardan fazla.

Çatışmalarda Cinsel Şiddete İlişkin GSÖT, cinsel şiddet için hesap verebilirliği teşvik etmek, hayatta kalanları desteklemek ve CRSV’nin temel nedenlerini ele almak için çalışıyor. Yurtdışındaki toplumsal cinsiyet programları için rekor düzeyde yardım önerdi: Başkan Biden, 2023’te cinsiyet eşitliği ve eşitliğini ilerletmek için önceki yılın talebini iki katından fazla artırarak 2,6 milyar dolar önerdi . Mevcut finansman, diğer çabaların yanı sıra El Salvador ve Honduras’ta 10.500’den fazla kadın girişimciyi destekledi. Cinsiyete dayalı şiddeti hedefler: Kasım 2021’de yayınlanan ABD Ulusal Cinsiyet Eşitliği ve Eşitliği Stratejisi (PDF, 643KB) kapsamında ABD, toplumsal cinsiyete dayalı her türlü şiddeti ortadan kaldırmak ve hayatta kalanlara yönelik hizmetleri artırırken ulusal ve küresel politikaları güçlendirecek. önleme çabaları. Bu yılın ilerleyen saatlerinde ABD, Cinsiyete Dayalı Şiddete Son Vermek için ilk yerel Ulusal Eylem Planını ve ABD’nin Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddeti Küresel Olarak Önleme ve Yanıt Verme Stratejisi için bir güncelleme yayınlayacak. “Teknolojinin kolaylaştırdığı toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti” ele alıyor: Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri ve Danimarka , Cinsiyete Dayalı Çevrimiçi Taciz ve İstismar Konusunda Küresel Eylem Ortaklığı’nın kurulmasında ortak ülkelere öncülük etti.

Şu anda 11 ülkeden oluşan ortaklık , mahrem görüntülerin, takip ve tehditlerin rıza dışı dağıtımını içeren çevrimiçi cinsiyete dayalı istismarı önlemek ve bunlara yanıt vermek için programlamayı artıracak. Ayrıca, toplumsal cinsiyete dayalı çevrimiçi taciz ve istismara ilişkin verileri genişletecek ve ortak politika ilkeleri geliştirecektir. 29 Eylül’de Güney Kore’nin Seul kentinde kadın liderler toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Harris , “Kadınlar başarılı olduğunda tüm toplumun başarılı olacağına kuvvetle inanıyorum” dedi. “Ayrıca, bir demokrasinin gücünün gerçek bir ölçüsünün, kadınların gücünü ve duruşunu ölçmek olduğuna inanıyorum.”

ShareAmerica

5/5 - (1 vote)
Haber Oku
Tidings Globe