ABD İstanbul Başkonsolosluğuna Julie Eadeh Atandı! Julie Eadeh Kimdir?
ABD İstanbul Başkonsolosluğuna Julie Eadeh Atandı! Julie Eadeh Kimdir?
/

ABD İstanbul Başkonsolosluğuna Julie Eadeh Atandı! Julie Eadeh Kimdir?

1 min read

ABD Dışişleri Bakanlığı Üst Düzey Dış İlişkiler Görevlisi ve kariyer diplomatı olan Julie A. Eadeh, 10 Ekim 2022 tarihi itibarıyla atanmış ABD İstanbul Başkonsolosu görevini üstlenmiş bulunmaktadır. Bayan Eadeh, Ağustos 2021 ila Ekim 2022 arasında ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü olarak görev yapmıştır. Bayan Eadeh’in ABD’nin siyasi, ekonomik, kültürel, eğitim ve ticaretle ilgili menfaatlerini geliştirme konusunda yirmi yıllık deneyimi bulunmaktadır.

Julie Eadeh Kimdir ve Biyografisi Nedir?

Türkiye’ye gelmeden önce Bayan Eadeh, ABD Hong Kong Başkonsolosluğu’nda Siyasi Birim Şefi olarak görev yapmıştır. Daha öncesindeyse ABD Doha Büyükelçiliği’nde Kamu Diplomasisi Müsteşarı ve Başmüsteşar Vekili olarak görev yapan Bayan Eadeh, 2010 ila 2012 yılları arasında ABD Şanghay Başkonsolosluğu’nda çevre, bilim, teknoloji, sağlık ve enerji konularından sorumlu diplomat olarak çalışmıştır. Bayan Eadeh 2007-2008 yıllarındaysa ABD Bağdat Büyükelçiliği’nde Sözcü Yardımcısı olarak basın ve medyayla ilişkileri yürütmüştür.

Bayan Eadeh, 2006 yılında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta görev yaptığı sırada İsrail ile Hizbullah savaşında Amerikan vatandaşlarının Lübnan dışına tahliye sürecini yürütmüştür. Beyrut’taki görevinden önce Washington’da Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu’nda, siyasi ataşe olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta ve ekonomi ataşesi olarak Kudüs’te görev yapmıştır. Bayan Eadeh, Orta Doğu ve Çin’de gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla defalarca ABD Dışişleri Bakanlığı Üstün Şeref Ödülüne layık görülmüştür.

Bayan Eadeh, lisans eğitimini Eastern Michigan Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini ise Georgetown Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Halen Eastern Michigan Üniversitesi Sanat ve Bilim Yüksekokulu Kaynak ve Geliştirme Yönetim Kurulu üyesidir. Türkçe, Arapça ve Mandarin Çincesi konuşmaktadır. Kendisi gibi diplomat olan eşi Ankara’da ABD Dışişleri Bakanlığı Görevlisi olarak çalışmaktadır. Bayan Eadeh’in iki oğlu vardır.

5/5 - (4 votes)
Haber Oku
Tidings Globe