ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake İlk Kez İncirlik’i Ziyaret Etti
ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake İlk Kez İncirlik’i Ziyaret Etti
/

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake İlk Kez İncirlik’i Ziyaret Etti

1 min read

Amerika Birleşik Devletleri yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ilk kez İncirlik Hava Üssü’nü ziyaret etti ve komutanlar görüşme yaptı. Aynı zamanda ekiple de tanışan Büyükelçi Jeff Flake İncirlik Üssü’nin Türk ve ABD stratejik ilişkileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake ve eşi Cheryl, 2 Şubat 2022’de Türkiye’deki İncirlik Hava Üssü’nü ziyaret etti.

Flake ve eşi, ABD Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri işbirliğinin önemi ve 39. Hava Üssü Kanadı’nın bölgedeki ABD güvenlik çıkarlarını ilerletmedeki rolü de dahil olmak üzere çeşitli konularda görüşmek için üst düzey liderler ve Havacılarla bir araya geldi.

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake İlk Kez İncirlik’i Ziyaret Etti

Flake, “İncirlik’teki ABD askerlerinin her gün yaptığı iş, Amerikan ve Türk halklarının değer verdiği özgürlükleri korumak için gerçekten çok önemli” dedi.

Flake, üs ve kanat liderleriyle görüşmenin yanı sıra, 39. Güvenlik Kuvvetleri Filosu ve 39. Bakım Filosu da dahil olmak üzere çok sayıda birimi ziyaret etti ve üssün etrafındaki tesisleri gezdi. 

Flake, “ABD’nin Türkiye ile ortaklığını ve kalıcı NATO İttifakını destekleyen 39. Hava Üssü Kanadı üyelerinin hizmetleri için minnettarım ve bundan etkilendim” dedi. “ABD ve Türk Havacılarının İncirlik’te ve Türkiye’deki diğer tesislerde yan yana yaptıkları işler, stratejik ilişkimizin temelini oluşturuyor. ABD ulusal güvenliğini ve NATO’nun güney kanadında bölgesel istikrarı savunmak için her gün nöbet tutmaya devam ettiğiniz için teşekkür ederiz.”

Bayan Flake, “Toplum desteği ve dayanıklılığı, İncirlik’in hazır olmasını sağlamada çok önemli bir rol oynuyor ve morali yüksek tutmaktan sorumlu servis üyeleriyle tanışma fırsatı bulduğum için çok mutlu oldum” dedi. 

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe