WordPress Sitenizi Nasıl Tamamen Özel Hale Getirirsiniz?

3 mins read

WordPress blogunuzu tamamen özel yapmak ister misiniz? Bebek fotoğraflarını aile ve arkadaşlarla paylaşmak için WordPress kullanmak isteyen ebeveynlerden sık sık istekler alıyoruz. Bu yazıda, blogunuzu nasıl tamamen özel hale getireceğinizi göstereceğiz. Özel alana sahip herkese açık bir bloga sahip olmak isteyenler için WordPress’te nasıl özel ve parola korumalı bir gönderi oluşturulacağını da ele alacağız.

Kimin İhtiyacı Var?

  • Özel bir WordPress blogu, aile etkinliklerinizi, düğün fotoğraflarınızı, bebek resimlerinizi vb. arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmak için kullanışlıdır. İlham almak için aile blogları için en iyi WordPress temalarından bazılarına bakın.
  • Özel bir blog, kendi özel günlüğünüz veya derginiz olarak kullanılabilir.
  • Projeler üzerinde çalışan ekipler, özel bir blogda işbirliği yapabilir.
  • Henüz kamuya açık olarak görüntülenmeye tam olarak hazır olmayan, yapım aşamasında olan bir web sitesi.
  • Bir sınıf web sitesi özel ve yalnızca kayıtlı öğrenciler tarafından erişilebilir hale getirilebilir.

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa okumaya devam edin.

Bir WordPress Blogunu Tamamen Özel Hale Getirmek

Yapmanız gereken ilk şey, My Private Site eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin adım adım kılavuzumuza bakın.

Aktivasyon üzerine , eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar » Özel Site sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Eklentiyi etkinleştirmek ve sitenizi özel yapmak için öncelikle ‘Siteyi Özel Yap’ bölümünün altındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir.

Sonraki bölüm, kullanıcıların WordPress sitenize kaydolmasına izin vermektir . Kullanıcıların sitenize kaydolmasını istemiyorsanız bu bölümü atlayabilirsiniz.

‘Açılış Konumu’ bölümünün altında , kullanıcıların giriş yaptıklarında hangi sayfayı göreceklerini seçebilirsiniz. Varsayılan olarak, eklenti onları oturum açmadan önce istedikleri URL’ye döndürür. Ayrıca kullanıcıları ana sayfaya, WordPress yönetici panosuna veya WordPress sitenizdeki diğer herhangi bir URL’ye yönlendirebilirsiniz.

Özel giriş sayfası bölümü, yalnızca WordPress sitenizde özel bir giriş sayfası kullanıyorsanız geçerlidir. Sadece kutuyu işaretleyin ve özel giriş sayfanızın URL’sini sağlayın. Eklenti daha sonra bu URL’yi giriş sayfası olarak kullanmaya başlayacaktır.

Özel Sitem eklentisi, web sitenizin bazı bölümlerini özel olmaktan çıkarmanıza da olanak tanır. Örneğin, statik bir ön sayfa kullanıyorsanız ve kullanıcıların bunu görmesini istiyorsanız, bunu bir dışlama olarak ekleyebilirsiniz. Ayrıca, iletişim formu veya hakkında sayfası gibi başka URL’leri de hariç tutma listesine ekleyebilirsiniz .

Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Hepsi bu kadar, web sitenizi ziyaret eden kişilerden web sitenizi görüntüleyebilmeleri için giriş yapmaları istenecek. Ayarlarınıza bağlı olarak, kullanıcılar hariç tutulan sayfaları görebilir veya sadece giriş sayfasını görebilirler.

WordPress’te Bireysel Gönderileri Özel Yapma

WordPress, gönderileri veya sayfaları özel ve parola korumalı yapmanızı sağlayan yerleşik bir özellikle birlikte gelir. Bir WordPress gönderisini nasıl özel hale getireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

WordPress’te yeni bir gönderi oluşturarak başlamanız veya mevcut bir gönderiyi düzenlemeniz gerekir. Yayın düzenleyici ekranında, yayınla meta kutusunun altında Görünürlük seçeneğini göreceksiniz. Görünürlüğün yanındaki Düzenle bağlantısını tıklayın.

Orada bir gönderiyi Özel yapma veya gönderiye bir şifre koruması ekleme seçeneklerini göreceksiniz . Bir gönderiyi özel veya parola korumalı yapmak için uygun radyo düğmesini seçin.

Bir WordPress gönderi şifresini korumalı yapmayı seçerseniz, WordPress sizden bir şifre girmenizi isteyecektir. Kullanıcıların gönderiyi görüntülemek için tam olarak bu şifreyi girmeleri gerekecektir. Bu şifreyi arkadaşlarınıza ve ailenize e-posta ile gönderebilirsiniz ve onlar şifreyi girerek gönderiyi görebilirler.

Lütfen, Editör veya Yönetici kullanıcı rolüne sahip kullanıcıların, WordPress yönetici alanına giriş yaparak parola korumalı veya özel bir gönderiyi görüntüleyebileceğini unutmayın. Ancak sitenizdeki tek kullanıcı sizseniz, bunun için endişelenmenize gerek yok. Daha fazla bilgi için lütfen WordPress’te kullanıcı rollerine nasıl yetenek eklenip kaldırılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe