//

ABD, Gazze’ye yardım ulaştırmak için liman kuracak!

1 min read

Amerika Birleşik Devletleri uzun zamandır Başkan Joe Biden öncülüğünde Gazze’ye yardım ulaştırmak için çeşitli arayışlar içerisindeydi.

Özellikle karadan yardım ulaştırmak için İsrail hükümeti ve Netanyahu ile anlaşamayan ABD geçici bir çözüm için havadan Gazze’ye insanı yardım bırakmaya başlamıştı.

Son olarak ise Gazze’deki insani durumu ve gıda krizini önlemek için daha kalıcı yardım çözümleri arayan Başkan Biden, Gazze’ye liman kurma kararı aldı. Ben şahsen askeri gemilerin ve donanma personellerinin hızlı bir şekilde karaya intikali için kullanılan portatif iskele/liman aracılığı ile Gazze’ye denizden ABD yardımı ulaştırılacağı kanaatindeyim.

5/5 - (1 vote)

Umut Güner

Tarihçi ve siyaset bilimci. Lisans eğitiminin ardından Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Uzun yıllar muhtelif vakıf, dernek ve organizasyonlarda toplumsal, kültürel ve entelektüel faaliyetler içerisinde bulundu. Türkiye ve ABD medyasında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konularında yazılar yazdı. Kitap çalışmaları ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlamış akademik makaleleri bulunmaktadır. Berkeley Institute of Politics’de direktör olarak çalışmaktadır. Ortaçağ Tarihi, Sosyal ve Siyasî Organizasyonlar, Devlet, Siyaset ve İktidar Felsefesi ile Politik Kuramlar alanlarında akademik ihtisas çalışmaları yürütmektedir.

Haber Oku
Tidings Globe