Green Card nedir ve nasıl alınır? Green Card kimlere verilir ve başvurusu nasıl yapılır
Green Card nedir ve nasıl alınır? Green Card kimlere verilir ve başvurusu nasıl yapılır

Green Card nedir ve nasıl alınır? Green Card kimlere verilir ve başvurusu nasıl yapılır?

3 mins read

Hızla ilerleyen teknoloji ve küreselleşen dünya insanların merakını artırmıştır. Her yaştan birçok insan seyahat, eğitim ve sağlık için yurt dışına seyahat etmek istiyor. Bazı durumlarda, yurt dışına göç etmek de daha iyi bir seçenektir. Yurtdışına çıkmanın en kolay yollarından biri yeşil kart sahibi olmaktır. Yeşil kart nedir ve nasıl alınır? Tüm detayları sizin için bir araya getirdik.

Yeşil kartlar yatırım, evlilik, çalışma, iltica ve mülteci statüsü ile elde edilir. ABD hükümeti tarafından ABD vatandaşı olmayanlara piyango ile verilir.

Yeşil kart nedir?

Her yıl ABD hükümeti, yalnızca ABD vatandaşı olmayanlar için Dv Piyango adı verilen bir piyango düzenler. Ayrıca, piyangoyu kazanan kişi, ömür boyu Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşama ve çalışma hakkına sahip olacaktır. Daimi oturma izni olarak da bilinen yeşil kart, yeşil karttır.

Bir bakıma yeşil kartlar, farklı ülke vatandaşlarının Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etmesinin önünü açtı. Ayrıca yeşil kart almanın çeşitli yolları vardır. Yeşil kart almak bazı ayrıntılara dikkat etmeyi gerektirir. Bu nedenle gerekli şartları sağlayanlar yeşil kart alabilmektedir. Bu nedenle yeşil kart çok önemlidir.

Yeşil Kart kurası (green card) olarak da tanınan ve Amerikan Kongresi doğrulusunda yapılması mecburi tutulan senelik Çeşitlilik Göçmenlik Programı her sene Amerika’ya az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına herhangi seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma talihi sağlamaktadır. Kurayı kazanan bireylerin vize alabilmeleri amacıyla lüzumlu eğitim ve/veya iş koşullarını sağlamaları ve başka lüzumlulikleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

Her sene düzenlenen DV programından, kolay ama katı birtakım kurallarla sınırlandırılmış yeterlilik şartlarına uyan şahıslar yararlanabilmektedir. DV programını kazananlar, bilgisayar doğrulusunda herhangi oluşturulan bir çekiliş sonucunda belirlenmektedir. Vizeler, altı coğrafi bölge arasında paylaştırılır ve bu bölgelerde tespit edilen hiçbir ülke, alakalı sene içerisinde verilebilecek olan vizelerin toplamının yüzde yedisini aşamaz.

Yeşil kart nasıl alınır?

Bugün Green Card alabilmek için belirli saatlerde piyango açılmaktadır ki bu Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek isteyenler için oldukça önemlidir. Bu çekilişleri kaçırmadan başvurmanız önemlidir. Yeşil kartı olmayan kişi ABD vatandaşı olmasa bile ömür boyu ABD’de oturma ve çalışma iznine sahiptir. Yeşil kartın birçok avantajı vardır. Özellikle yeşil kart sahibinin eşi ve 21 yaşından küçük bekar çocukları da yeşil kart avantajlarından yararlanabilmektedir.

Yeşil kart alabilmek için yatırım yapmak, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan akrabaları olmak ve bir Amerikan vatandaşı ile evli olmak gerekir. Ek olarak, yeşil kartlar iş, sığınma ve mülteciler yoluyla alınabilir. Ayrıca özel göçmenlik yoluyla yeşil kart alınabilir. Ayrıca DV Çekilişi adına her yıl yeşil kart çekilişi yapılmaktadır. Bu çekilişe katıldıktan sonra şartları sağlayan şanslı kişiler yeşil kart sahibi olabiliyor.

Yeşil kartı kimler alabilir?

Green card almak isteyenlerin belli şartları sağlaması gerekiyor. Öncelikle yeşil kart almak isteyenlerin en az 18 yaşında olmaları gerekmektedir. Ayrıca en az lise diplomasına sahip kişilere yeşil kart verilmektedir. Son 5 yıl içerisinde uzmanlık bilgisi veya eğitimi gerektiren bir alanda 2 yıl üst üste çalışmış olan lise mezunu olmayan bir öğrenci yeşil kart alabilir.

Yeşil kart almak için İngilizce yeterliliği gerekli değildir. Online başvuru yapıp kabul edilenler yeşil kart alabiliyor. Ayrıca evli kişiler aynı anda yeşil kart başvurusunda bulunabilirler. Çünkü bu şekilde evli çiftlerin yeşil kart alma şansları artıyor.

Yeşil kart başvurusu nasıl yapılır?

ABD’de daha iyi bir yaşamın kapısını aralamanın en önemli şartlarından biri yeşil karttır. Green card alabilmek için öncelikle başvuru şartlarını yerine getirmeniz ve başvuruda bulunmanız gerekmektedir. DV Çekilişi yeşil kart çekilişine başvurmak ücretsizdir. Bu nedenle, resmi DV Çekilişi web sitesinde yeşil kart başvurusunda bulunmak için resmi bir kuruma gerek yoktur.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm aşamaların iyi anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekmektedir. Ayrıca yeşil kart başvurusunda bulunan kişinin bilgileri doğru bir şekilde girmesi gerekmektedir. Bundan sonra başvurunun sonucunun olumlu olması bekleniyor.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe