Joe Biden'dan aşılılar için noel tatilinin tadını çıkarsınlar açıklaması geldi!
Joe Biden'dan aşılılar için noel tatilinin tadını çıkarsınlar açıklaması geldi!

Joe Biden’dan aşılılar için noel tatilinin tadını çıkarsınlar açıklaması geldi!

1 min read

Salı günü Başkan Joe Biden, hızla yayılan omicron varyantından bir ulusa, herkesin koronavirüse karşı aşılanması durumunda tatillerin hala aile ve arkadaşlarla kutlanabileceğine dair güvence vermeye çalıştı.

Biden, Beyaz Saray’dan yaptığı açıklamada, “Eğer aşı olduysanız ve hepimizin iyi bildiği önlemleri alıyorsanız, Noel’i ve tatilleri planladığınız gibi kutlama konusunda kendinizi rahat hissetmelisiniz” dedi.

Biden, koronavirüs vakalarının artacağını kabul etti, ancak aşılı Amerikalılara koronavirüsten ciddi hastalıklara ve ölüme karşı “yüksek derecede” korumaya sahip olduklarını söyledi.

Öte yandan aşılanmamış kişilerin hastanede kalma ve hatta ölme riskinin önemli ölçüde daha yüksek olduğunu söyledi. Biden, “Omicron aşılanmamış insanlar için ciddi, potansiyel olarak ölümcül bir iştir” diye uyardı. Şu anda ABD’de dolaşan ana koronavirüs türü olan Omicron, ABD’de birkaç koronavirüs dalgasından sonra yeni bir normale dönüş için bastıran Biden yönetimi için özellikle göz korkutucu bir zorluk sunuyor. Omikron varyantını azaltmaya yardımcı olacak tüm doğru araçlara sahipken uzmanlar, kış dalgalanmasını durdurmak için yeterli sayıda insanın maskeleme ve aşılar gibi bu araçlardan yararlanmadığından endişe ediyor.

Biden, “Hepimiz omikron konusunda endişelenmeliyiz” dedi. “Ama paniklemedim.” Salı günü cumhurbaşkanı, yönetiminin Ocak ayında başlamak isteyen Amerikalılara teslim edilmek üzere evde 500 milyon hızlı koronavirüs testi satın aldığını duyurdu . Ancak gelecek ay için belirlenen ilk sevkiyatla, girişim, tatil toplantılarından önce testlerin elinize alınmasına yardımcı olmuyor.

Ayrıca, personel ve tıbbi ekipman da dahil olmak üzere hastaneler için ek federal yardım planlarını ve bu hafta New York’ta başlayan yeni federal test sitelerini ayrıntılı olarak açıkladı. Eylemler, Biden’ın bu ayın başlarında açıkladığı ve uluslararası yolcular için test gerekliliklerinin sıkılaştırılmasını ve evde COVID-19 testleri için özel sigorta şirketlerinin geri ödemelerini içeren kış planını temel alıyor.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe