Work and Travel Nedir? Work and Travel Şartları Nedir?
Work and Travel Nedir? Work and Travel Şartları Nedir?
/

Work and Travel Nedir? Work and Travel Şartları Nedir?

3 mins read

Bir work and travel programına katılmak istiyorsunuz ancak programın maliyetini bilmiyorsunuz. Ayrıca güvenilir bir iş ve seyahat şirketi bulmak da stresli bir olaydır. Ayrıca ABD ile Türkiye arasında son zamanlarda kafanızı karıştıran bir vize krizi yaşandı. Onlarca soru ile hemen çevrenizde iş ve seyahat planlarınız üzerinde çalışmış kişileri aramaya başlıyorsunuz. Bunun yanı sıra daha önce programa katılan kişileri de sosyal medya üzerinden arayabilir ve yardım isteyebilirsiniz.

Ülke fotoğraflarına bakıyorsunuz, YouTube’da videolar izliyorsunuz. Ayrıca programa katılan ve mağdur olduklarını haykıran insanlara bakıyorsunuz ve hangi şirkete gittiklerini bilmek istiyorsunuz. Tabii bir de konuyu ailenize götürmek ve onları ikna etmek meselesi var. Ailenizin yaygarası bir süre devam eder, ancak daha sonra programda sizi destekler ve sizi mutsuz etmemek için sorumluluk alırlar.

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu, çalışma ve seyahat öğrenci vizesi kriziyle ilgili bir duyuru yayınladı. Açıklamaya göre 2018 çalışma ve seyahat sezonu için başvuran adaylar vize krizinden etkilenmeyecek. Orijinal açıklama aşağıdaki gibidir;

ABD hükümeti, mesleki ve kültürel değişim programlarına büyük önem veriyor ve Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden öğrencilere öncelik veriyor. Şubat 2018 ile Haziran 2018 arasında, Türkiye’deki ABD Misyonları, önceki yıllarda olduğu gibi aynı 2018 Yaz Work and Travel Programı (SWT) vize başvurularını alacaktır. Bu bilgilerin, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki kültürel ve profesyonel değişim programlarını teşvik ederken, öğrencilerin SWT programına katılımı üzerinde olumlu bir etkisi olacağını umuyoruz.

Lütfen bu bilgileri öğrencileriniz ve sponsorlarınızla paylaşmaktan çekinmeyin.

WestLine ailesi olarak, Work and Travel programına kayıt yaptıran bir öğrencinin, kayıtlı olduğu şirket WestLine olmasa bile programın iyi bir deneyimle biteceğini bu sayfadan bildirmek isteriz. Şimdi soru işaretlerini sırayla cevaplayalım.

1- Work and travele nasıl başvurulur? Şartlar nelerdir?

Resmi olarak 2 veya 4 yıllık bir üniversiteye giriyorsanız bu programa katılabilirsiniz. 2 yıllık üniversitelerde okuyan öğrenciler artık programa 2018’den itibaren katılabilirler. Ayrıca diğer şartlar ise konuşma İngilizcenizin en az orta seviyede olması ve ders notlarınızın çok başarısız olmamasıdır. İngilizce seviyenizi bilmiyorsanız, seviyenizi öğrenmek için ücretsiz görüşme için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 4 puanlık bir ölçekte 2 olan GPA’nız ne kadar düşükse, vize alma şansınız o kadar az olur.

2- Work and travel programının maliyeti nedir?

Türkiye pazarındaki iş ve seyahat programları 1.950$ ile 2.100$ arasında değişiyor. Süreç ilerledikçe program ücretleri artar. Programa ekonomik bir şekilde katılmak istiyorsanız erken kayıt yaptırmayı unutmayın. WestLine, programa kayıtlı öğrenciler için program ücretini 5 taksite böler.

3- Hangi work and travel şirketi?

Sizi en çok rahatsız eden sorulardan biri de hangi iş ve seyahat şirketine katılabileceğinizdir. Adayları çok iyi tanıyoruz çünkü maliyetlere katlanıyorsunuz ve programınızın düşük performans göstermesini istemiyorsunuz. Ayrıca, bu ücreti büyük olasılıkla ailenizden ödeyeceksiniz. Bu nedenle aşağıdaki noktalara dikkat edin:

a) Kayıt olmayı düşündüğünüz şirketin tecrübesini araştırmalısınız. Daha önce bu şirkette çalışmış olan öğrencilerden bilgi almak da önemlidir. Bir şikayet varsa, nedenini öğrenmelisiniz.

b) Kayıt olmayı düşündüğünüz şirketin danışmanının Amerika Birleşik Devletleri’nde yerleşik olup olmadığını program sırasında sormalısınız. Olası sorunlara daha hızlı ve çözüm odaklı sonuçlar verebilmek için Mayıs-Eylül ayları arasında 4 ay süreyle danışmanlarımızı ABD’ye gönderiyoruz. Bu nedenle öğrencilerimiz herhangi bir zorluk yaşamaları durumunda mesai saatleri sorunu yaşamadan danışmanlarımıza telefonla ulaşabilirler.

c) Görüşme yaptığınız şirketin danışmanlarının, sorularınıza net ve tatmin edici cevaplar verip vermediğini kontrol etmelisiniz. Çalışmak ve seyahat etmek bir tatil planı değildir, bu nedenle planla ilgili eksi ve artı her şey açıklanmalıdır. Programınızla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacağınızı garanti eden firmalardan uzak durun.

d) Proje maliyetlerini makul seviyenin altına indiren firmalara dikkat edin. Tecrübelerimize göre, programları iyi yönetmek için arka uçta çok fazla ücret alınmaktadır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe