WordPress’teki Bazı Kullanıcılardan Gönderilerinizi Nasıl Gizlersiniz?

1 min read

WordPress bir yayın platformu olduğundan, çoğu yeni başlayanın gözden kaçırdığı içerik görünürlüğü seçenekleri vardır. Herkesin okumasını istemediğiniz bir blog yazısı oluşturmayı hiç düşündünüz mü? Belki sadece aile üyeleri veya yakın arkadaşlar için? Ya da belki sadece çok özel bir kullanıcı grubu? Peki, bu gönderide size gönderilerinizi şifre isteyerek, hatta kullanıcı kaydı isteyerek nasıl koruyabileceğinizi göstereceğiz.

Gönderinizi yazarken, varsayılan olarak Herkese Açık olarak ayarlanmış Görünürlük adlı bir seçenek vardır. Düzenle’ye tıklarsanız, Parola Korumalı ve Özel gibi seçenekler göreceksiniz.

Gönderinizi korumanın en kolay yolu, ona bir şifre eklemektir. Parola korumalı butonunu seçmeniz ve istediğiniz parolayı eklemeniz yeterlidir. Daha sonra sadece şifreyi bilen kişiler (aile/arkadaşlar) gönderinizi görebilir. Bu yöntem kişisel bloglar için harika çalışıyor, ancak ya yalnızca editörlerinizle bir gönderi paylaşmak istiyorsanız?

Ardından, gönderiyi yalnızca Yönetici ve Düzenleyici kullanıcı düzeyine sahip kullanıcılara gösterecek özel adlı bir seçenek vardır. Bu yöntem genellikle gönderideki tüm hataları kurumsal düzeyde test etmek için kullanılır. Ancak bu yine de istediğiniz şey için işe yaramayabilir.

Yakında ele alacağımız üyelik siteleri gibi gelişmiş mekanizmalar kullanan içeriğinizi korumanın başka yolları da vardır.

Rate this post
Haber Oku
Tidings Globe